Scarlett Johansson zsebkendője

Forrás: MTI/EPA/Etienne Laurent

A színésznő pár orrfújással 5300 dollárt gyűjtött egy jótékonysági alapba, Jay Leno műsorába ugyanis megfázva érkezett 2008-ban, majd az ott használt zsebkendőt egy zacskóba zárta, hogy elárverezhessék. A náthát egyébként valószínűleg a kollégájától, Samuel L. Jacksontól kapta el a Spirit – A sikító város forgatásán, a színésznek is hálás lehet tehát a USA Harvest nevű alap, ahová a pénz került.

Katy Perry trambulinja

Forrás: Northfoto

Az énekesnő számos furcsa kelléket használt már a videoklipjeiben, a California Gurls-höz készült kisfilmben például egy süti formájú trambulin is feltűnt, amit később elárvereztek jótékonysági célra. A gumiasztal ötezer dollárért kelt el, a befolyt összeggel a japán cunami áldozatait segítették.

Brad Pitt és Angelina Jolie kifújt levegője

Forrás: AFP

Még a semmiért – vagyis egy üresnek tűnő befőttesüvegért – is 523 dollárt adott egy ismeretlen rajongó 2010-ben, csak mert az állítólag Brad Pitt és Angelina Jolie lélegzetét tartalmazta. A kiírásban csak Celebrity Airnek, vagyis sztárlevegőnek nevezett terméket egy vörös szőnyeges eseményen sikerült előállítani, ott gyűjtötték be a sztárpár által kifújt levegőt.

Elvis Presley alsónadrágja

Forrás: Getty Images

2012-ben a brit Omega Auctions tartott egy árverést Elvis Presley-hez köthető emléktárgyakból, ahol a zenész Bibliája óriási összegért, akkori árfolyamon több mint 21 millió forintért kelt el. Az aukción eladásra kínálták az énekes egy mosatlan alsónadrágját is, ez azonban nem talált gazdára. A zenész a híres fehér kezeslábasa alatt viselte a darabot egy 1977-es koncerten, kikiáltási ára hétezer font volt, de a licit ötezer fontnál megállt – a rajongókat talán a ruhaneműn található foltok tántorították el.