A rákot túlélte, de 30 évesen meghalt egy modell

Chromat - Runway - February 2019 - New York Fashion Week: The Shows GettyImageRank1 VERTICAL WALKING USA New York City FASHION SHOW Catwalk - Stage FASHION MODEL Photography FASHION Arts Culture and Entertainment Gala New York Fashion Week Industria Studi
NEW YORK, NY - FEBRUARY 08: Model Mama Cax walks the runway for the Chromat fashion show during New York Fashion Week: The Shows at Industria Studios on February 8, 2019 in New York City. Noam Galai/Getty Images for NYFW: The Shows/AFP
Vágólapra másolva!
Meghalt a Mama Cax néven ismert Cacsmy Brutus, akinek csak egy lába volt, de így is sokszor láthattuk modellként a világ kifutóin.
Vágólapra másolva!

30 évesen egy londoni hotelszobában halt meg a haiti származású Mama Cax. Arra gyanakodott, hogy vérrögök vannak a testében, de az orvosi vizsgálatok során nem derült ki semmi. A modell azt tervezte, hogy Los Angelesbe hazaérve rendesen kivizsgáltatja magát, de erre már nem kerülhetett sor.

Mama Cax a kifutón Forrás: AFP/2019 Getty Images/Noam Galai

Mama Caxot 14 évesen rákkal diagnosztizálták: a jobb lábát el is vesztette a betegség miatt, de meggyógyult, motivációs beszédekkel és blogjával próbált lelket önteni sorstársaiba.

Modellként számos világmárkának dolgozott, a Teen Vogue címlaplánya volt, idén a Glamour Woman of the Year díjazottja. Rihanna bemutatóján is szerepelt, az énekesnő így búcsúzott tőle a Twitteren: