A Dal 2020: a Tortuga már most győztesnek érezheti magát

A Dal, 4. adás, A Dal 2020 negyedik élő adás, 2020.02.22., Tortuga
Vágólapra másolva!
A nyíregyházi rockbanda tagjai szépen menetelnek előre A Dal 2020-ban, az első elődöntőben pedig a továbbjutás mellett két díjat is kaptak. Nekik ítélte a zsűri "A Dal 2020 Felfedezettje" különdíjat, és a Petőfi Zenei Díj ezen kategóriájának díját is megkapták. Az együttes a döntőbe jutás után mesélt az Origónak.
Vágólapra másolva!

Úgy tűnt, hogy nagyon meglepődtetek, mikor megkaptátok a díjakat. Ennyire nem számítottatok arra, hogy ti lesztek „A Dal 2020 Felfedezettje"?

Imádjuk, hogy mi kaptuk, de abszolút nem is mertünk gondolni rá, hogy ilyen elismerésben részesülünk. Fel sem merült bennünk, egyszerűen hihetetlen, alig fogtuk fel. Aztán jött a következő óriási öröm, hogy az első helyen jutottunk tovább a döntőbe.

de kaptunk egy viszonylag jó értékelést a zsűritől, és az első helyen bejutás is nagy elismerés számunkra.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Ez azt is jelentheti, hogy nagy esélyetek van a győzelemre, a 75 millió forint összértékű nyereményre, amit zenei karrieretek építésére fordíthattok. Erről mit gondoltok?

Nagyon erős a mezőny, ott lesz a döntőben Rácz Gergő, Takács Nikolas meg a Fatal Error, és még a második elődöntőből is bejutnak nagyon jó produkciók. Nem ellenfélnek tartjuk őket, mi mindenkit szeretünk.

Nagyon tetszik, hogy a mezőnyben mindenki így gondolkodik, összefogunk, segítik egymást a csapatok. Mi már ezzel a díjjal azt érezzük egyébként, hogy győztünk.

Milyenek a visszajelzések a szerepléseitek után?

Nagyon jók! Mindenki dicsérte a dalokat, személyesen és a közösségi oldalakon is sokan adnak visszajelzést. Óriási hálával tartozunk a közönségnek, amiért szavaztak ránk, bizalmat adtak nekünk.

Mennyivel volt nehezebb a második kör, az akusztikus elődöntő?

Testidegenebb volt, mert nem szoktunk akusztikban játszani. Volt izgulás bőven. A döntőbe majd biztosan az eredeti dallal megyünk, de a feldolgozást is megszerettük.

Mit tudtok megfogadni az elhangzott kritikákból?

Még átbeszéljük együtt a napokban, de tény, hogy a zenélés egy nagyon szubjektív műfaj. Nem tudunk mindenkinek megfelelni, tetszeni, és ez így van rendjén. Szeretjük A Dal 2020 zsűrijében, hogy amellett, hogy a dicsérettel megerősítenek, mindenkinek megmondják azt is, ha valami nem volt jó. Fontos megjegyezni, hogy a feldolgozásunk egy teljesen más dal lett, el kell különíteni az eredeti produkciótól, nem szeretnénk összehasonlítani a kettőt.

Hogy ünneplitek meg a továbbjutást?

Előre tudunk inni a medve bőrére! De viccet félretéve, biztosan megünnepeljük ezt az eredményt is otthon Nyíregyházán, ahol már várnak minket.