Már egy éve tudták Baby Yoda valódi nevét

mandalorian baby yoda grogu star wars
Vágólapra másolva!
Dave Filoni, a Mandalorian egyik írója és rendezője mesélt a Star Wars-sorozat kis szereplőjéről.
Vágólapra másolva!

Baby Yodának hívták a Star Wars-rajongók már egy éve a kis zöld lényt, aki felbukkant a Mandalorian első részének végén, és azóta is a főhős fejvadász utastársa – de valójában Jon Favreau, a sorozat producere már régen elmondta az illetékeseknek, hogy Grogu a neve. Dave Filoni, a Mandalorian egyik írója és rendezője elmondta, hogy onnantól kezdve azon gondolkodott, miképp tudassa Mandóval és persze a nézőkkel, mi a valódi név, hiszen Grogu csak motyog, cuppog, érthetetlen nyelven kommunikál.

disney

Ekkor jött az öltet, hogy abban a részben derüljön ki a valódi név, amikor Ashoka Tanóval találkozik a főszereplő, mert ő egy érzelmes, együttérő nő, és képes szavak nélkül, emlékképekkel, tapasztalatok megosztásával kommunikálni. Így - szavak nélkül - tudta meg a jedi, mi a neve a kis lénynek, mi a múltja, így árulta el Mandónak.

Baby Yoda, azaz Grogu a Star Wars-ipar egyik legsikeresebb, új terméke, várhatóan milliószámra adnak el arcképével díszített pólót, bögrét, párnát, őt mintázó plüssjátékot karácsonyra.