Hogyan csókolóznak a színészek a járvány alatt?

csók, EastEnders
Vágólapra másolva!
Jelentősen megváltoztak a forgatások a világjárvány miatt, erről mesélt egy népszerű brit szappanopera, az EastEnders főnöke.
Vágólapra másolva!

Az EastEnders egyik producere, Jon Sen egy virtuális sajtótájékoztatón arról mesélt, hogy milyen kihívások elé állította a film- és sorozatkészítőket a koronavírus terjedése.

A forgatásokon a stábtagok és a színészek alapból tartják egymástól a biztonságos, kétméteres távolságot, de a szakember szerint a perspektívával való trükközéssel, valamint vizuális trükkökkel meg tudják oldani, hogy a képernyőn ez másként látszódjon: akár egy asztalhoz is tudják "ültetni" a szereplőket.

Egy régebbi csók az EastEndersben Forrás: BBC

A csoportos jelenetekhez az EastEnders-nél olyan statisztákat – például közös lakást bérlő diákokat – kerestek, akik amúgy is egy háztartásban élnek; a csókjelenetek, intimebb képsorok felvételéhez pedig a színészek valódi párját is felkérték, ilyenkor ők látszódtak hátulról – akár parókában – az egyik karakter helyett.

Az EastEnders szeptemberben tér vissza a BBC képernyőjére, miután a forgatást jó három hónapra teljesen felfüggesztették, majd a fenti óvintézkedések mellett kezdtek el dolgozni.