Pataky Attila: A halál kapujáig jutottam, éreztem, hogy elfogyok

Pataky Attila beszélget énekes gesztikulál HÉTKÖZNAPI Közéleti személyiség foglalkozása MOZOG művész SZEMÉLY zenész
Budapest, 2014. május 28. Pataky Attila rockzenész a Hogy volt!? című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 7-es stúdiójában. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Vágólapra másolva!
Pataky Attila újabb részleteket mesélt arról, hogy miket élt át, miután megfertőződött a koronavírussal.
Vágólapra másolva!

Pataky Attila a Retro Rádió után a Blikknek is mesélt arról, hogy miként zajlott le nála a koronavírus okozta betegség.

"Tele voltam kétségekkel, félelemmel és szorongással. Semmiből sem tudtam erőt meríteni, a koronavírus elszívta az energiám, és a szeretteimet sem láthattam. Úrrá lett rajtam a kilátástalanság, éreztem, ahogy elfogyok és eltűnök a földi létből. Szerencsére csak a halál kapujáig jutottam. A feleségem hangját hallottam, ahogy mondta: nem engedem el a kezedet! A szeretet utolért és a csoda megtörtént, de még nem vontam le minden tanulságot" – mondta az énekes, aki már otthonában gyógyul: még nincs túl a betegségen, de már nincsenek fájdalmai.

Pataky Attila Forrás: MTI/Zih Zsolt

Pataky arról is beszélt, hogy miként jelentkeztek nála a tünetek: "Fájni kezdett a fejem, amit a várva várt fellépések izgalmának számlájára írtam, aztán egyre rosszabbodott a közérzetem. Nem volt étvágyam, és inni sem volt kedvem. Hasmenéssel küszködtem, és az a kevés főtt krumpli sem maradt meg bennem, amit muszájból ettem. Pár nap alatt öt kilót fogytam, aztán naponta egyet. Egy hét alatt 85-ről 77 kilóra csökkent a testsúlyom, szinte összeestem a gyengeségtől" – magyarázta, és azt üzente mindenkinek, hogy vegye komolyan a vírust.