96 éves korában meghalt Nicholas Parsons színész és műsorvezető, a brit televíziózás és rádiózás ikonja, aki több mint 50 évig volt a házigazdája ugyanannak a produkciónak.

Rövid betegség után meghalt a 96 éves Nicholas Parsons, aki nemrég még dolgozott a BBC-nél, a Radio 4 egyik vetélkedőjét, a Just A Minute-et gyakorlatilag a haláláig vezette – a produkció indulásától, 1967-től kezdve, vagyis több mint 50 éven keresztül.

Nicholas Parsons 2014-ben, miután kitüntetést vehetett át II. Erzsébet királynőtőlForrás: AFP/Steve Parsons

Házigazdája volt a Sale of the Century című műsornak is, a The Benny Hill Show több epizódjában játszotta önmagát, miközben színészi szerepeket is vállalt, 1946-tól kezdve több mint 60 filmben és sorozatban láthattuk.

Papot játszott például a Doctor Who-ban, a Cluedo-ban, az Agatha Christie: Marple-ben, utoljára a Good Omens egyik epizódjában hallhattuk a hangját.

Magyarországon talán kevéssé volt ismert, de Nagy-Britanniában sokan kedvelték, a BBC főigazgatója, Terry Hall azt írta róla a Twitteren, hogy "nála senki nem érdemli meg jobban, hogy tévés legendának nevezzék":