Szilágyi István özvegye szerint elfogyott a nyugtató, ebből lett tragédia

A gyilkosság helyszíne
Vágólapra másolva!
Humenyánszky Jolán szerint a fia súlyos altató- és nyugtatófüggőségben élt, de a gyógyszerek elfogytak, ezért nem volt képes kontrollálni magát.
Vágólapra másolva!

„Péter vasárnap hajnalban szó szerint megőrült, mert nem tudtam kiváltani a nyugtatóját és az altatóját, amit az a pszichiáter írt fel neki, akihez rendszeresen járt. Ez okozta nála a dührohamot, aminek során először saját maga ellen fordult. A fejét az ágy karfájába kezdte verni, olyan erővel, hogy fel is repedt a homloka. Az apja ekkor avatkozott közbe: saját magától akarta megvédeni a fiunkat, de ez már csak olaj volt a tűzre" – nyilatkozta az asszony a Ripostnak.

A gyilkosság helyszíne Fotó: Polyák Attila - Origo

Az anyja szerint Péter évek óta pszichiáter kezelése alatt állt, de általában többet vett be az altatóból és a nyugtatóból – egészen addig, míg eltompult ezektől. Sokszor nemcsak az apja, hanem az anyja gyógyszereit is elvette, bevette, de már nem volt pénzük kiváltani az újabb adagot.

A 49 éves férfi előbb saját fejét verte a bútorokba, majd rátámadt az apjára, Szilágyi István színészre, aki később belehalt a sérülésekbe. Az esetről bővebben a cikk alatt olvashat.