Nézettségi rekordot döntött a SpaceX űrhajójának kilövése

SpaceX
A NASA által közreadott képen Douglas Hurley és Robert Behnken amerikai űrhajósokkal a fedélzetén felbocsátják a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat Crew Dragon személyszállító űrhajóját és a Falcon 9-es hordozórakétát a Cape Canaveral-i Kennedy Űrközpont kilövőállásáról 2020. május 30-án, A két asztronauta a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomásra utazik. Csaknem tíz év múltán most először szállít amerikai űrhajó amerikai asztronautákat a világűrbe, és ehhez a NASA először veszi igénybe egy magánvállalat űrjárművét.
Vágólapra másolva!
A SpaceX űrhajójának kilövésére rengetegen voltak kíváncsiak, a Discoveryt például sose nézték még annyian főműsoridőn kívül, mint a közvetítés idején.
Vágólapra másolva!

A SpaceX Crew Dragon űrhajó fellövésének tévés közvetítése remek nézettséget hozott a Discoverynek és testvércsatornájának, a Science Channelnek, a két adón összesen 6 millió amerikai figyelte az eseményeket élőben, illetve felvételről a következő három napban.

A SpaceX Crew Dragon űrhajó fellövése Forrás: MTI/EPA/NASA/Bill Ingalls

A Space Launch Live: America Returns to Space című műsort 4,7 millióan a Discoveryn követték, ami rekordnézettséget jelentett a csatornának, hisz a főműsoridőn kívül futó programjaiknak soha nem volt még ennyi nézője.

Magát a fellövést több csatorna is közvetítette, a Discovery azonban bőséges háttéranyagot is körészőtt, nagyjából egy éve dolgozott a produkción.