A főzőműsorok ideje még nem járt le, a konyhai vetélkedők itthon is nagyon népszerűek a tévénézők körében. A TV2-n augusztus 24-én rajtol a legújabb gasztroreality, a Love Bistro, melyben 18 sztárpár mérkőzik meg egymással a konyhapultok mögött. Rubin Kristóf producer szerint a Love Bistro azért is egyedülálló, mert itt nem csak az elkészített étel a fontos, hanem az is, hogy milyen a párok közötti együttműködés a főzés során, azaz nagyobb hangsúlyt kap a történet, a párosok együttműködése - többek közt erről mesélt az Origónak.

Miben más ez a formátum, mint a többi főzőműsor?

Ez az egyetlen olyan főzőműsor a piacon, amelyben nem egyéni versenyzőket, hanem párokat, ráadásul sztárpárokat láthatunk. Ez nem egy konyhatechnológiai verseny, itt nem csak az számít, hogyan sikerülnek az ételek, hanem az is fontos, hogy milyen a párok közötti együttműködés a főzés során. Pontosan ezért a végeredmény sokkal inkább történetközpontú, mint az eddig látott gasztroműsorokban. Nem a séfek, a zsűri körül forognak az események, a Love Bistroban a párok és az ő történetük van fókuszban. Végeredményben egy humoros, szórakoztató, érzelmes, színes, életszagú gasztrorealityt kapunk.

Kattintson a képre, galéria nyílik!Forrás: TV2

Mi jelentette a legnagyobb nehézséget a forgatás előtt?

A forgatás előtt a karantén megnehezítette a műsor előkészítését, de leleményesen megoldottuk. A casting online zajlott, illetve a kiválasztott szereplőket ugyanígy egy online főzőkurzus segítségével készítettük fel a versenyre.

Kikre érdemes figyelni, kik a legszórakoztatóbb karakterek?

Abban is különbözik ez a formátum a többi gasztroműsortól, hogy itt mindhárom elődöntő héten 6 új sztárpár mutatkozik be, így minden hétnek megvannak a kiemelkedő karakterei, akik dominánsak. De mivel minden pár története más és más, a nézők a 18 pár között megtalálják a számukra izgalmas, szerethető karaktereket.

Kattintson a képre, galéria nyílik!Fotó: Koncz Márton - Origo

Miért ennyire népszerűek a főzőműsorok évek óta?

Azért népszerűek, mert ez egy olyan műfaj, amit mindenki ért, hiszen a legtöbb ember főz otthon – legalábbis eszik – így mindenkinek van elképzelése és véleménye arról, hogy milyennek kellene lennie egy jó ételnek. A Love Bistro esetében ráadásul nem csak a főzésről van szó, a nézők kapnak egy történetet is, amivel azonosulni tudnak, hiszen az emberek nagy része párkapcsolatban él vagy élt már, így biztosan van véleménye nem csak az elkészült ételekről, de a képernyőn látott kapcsolatról is.

Kattintson a képre, galéria nyílik!Fotó: Koncz Márton - Origo

Milyen napi formátum válthatja ezeket?

A főzőműsorok ideje korántsem járt le, rengeteg működőképes gasztro-formátum van a világban. Ahogy a Love Bistro is - ami egy saját fejlesztésű formátum- , sok mindenben eltér az eddig látottaktól, ez a műfaj még számos lehetőséget tartogat.