Hét Emmy-díj az újoncnak: így kell elkezdeni egy sorozatot

The Mandalorian
Vágólapra másolva!
Az Emmy-díjakról több cikkben is írtunk hosszabban, de érdemes kiemelni egy új versenyzőt, az első élőszereplős Star Wars-sorozatot. Hét díjat nyert, bár az egyik legfontosabb kategóriában alulmaradt, de újonctól ez is igen szép teljesítmény.
Vágólapra másolva!

A Csillagok háborúja univerzumában játszódó, élőszereplős (tehát nem animációs) sorozatra már legalább tíz éve vártak a rajongók, és ez pont az a terep volt, ahol hatalmasat lehetett volna bukni: a Solo-film is tele volt akcióval, a látványra nem lehetett panasz, mégis inkább elfeledné sok követő. A Mandalorian azonban jött, látott, győzött, 2019 vége felé, az első pár rész után masszív rajongótábora lett, és most megjöttek a díjak is.

Disney

A kiemelkedő speciális vizuális effektek, a kiemelkedő díszlet, látvány, a hangszerkesztés, a hangkeverés, a kiemelkedő operatőri munka miatt érkeztek díjak, majd jött még kettő, a zene, illetve a kiemelkedő kaszkadőrmunka kategóriákban tudott nyerni a sci-fi, azaz hét Emmy-vel nyitott az első évad után, erre még Baby Yoda is elégedetten csettintene egyet.

Disney

Jelölése még volt pár, például bekerült a legjobb drámai sorozat közé, de elképesztően erős volt a mezőny idén: ott volt A szolgálólány meséje, a Korona, a Better Call Saul, az Ozark, a Stanger Things, végül ebben a kategóriában az Utódlás nyert, amelyről épp két nappal az Emmy-díja előtt írtunk hosszabb cikket.

Disney

A Mandalorian második évadját szerencsére a tavaszi nagy leállás előtt le tudták forgatni, a premierről itt olvashat, és van már előzetes is!