Reagált a plágiumvádra a legújabb Sherlock Holmes

Enola Holmes-MILLIE BOBBY BROWN Mycroft Holmes-SAM CLAFLIN Sherlock Holmes-HENRY CAVILL
Henry Cavill, Millie Bobby Brown és Sam Claflin az Enola Holmesban
Vágólapra másolva!
Áll a bál a Netflix új sikerfilmje, az Enola Holmes körül, most az ott Sherlock Holmest alakító Henry Cavill is elmondta a véleményét.
Vágólapra másolva!

Sherlock Holmes legújabb alakítója, Henry Cavill is elmondta a véleményét, miután a Sir Arthur Conan Doyle örökségét gondozó The Conan Doyle Estate beperelte a Netflixet az Enola Holmes című film miatt, amely a legendás nyomozó húgáról szól.

A jogdíjakat is kezelő szervezet szerint az Enola Holmes alkotói a filmben megjelenő Sherlock Holmest nem a klasszikus, közkincsként használható történetek alapján formálták meg, hanem inkább a későbbi, jogdíjköteles művekből vették a jellemvonásait – azokban ugyanis a nyomozóról már egy jóval kedvesebb, érzelmesebb kép rajzolódik ki.

Cavill a GQ-nak azt mondta, már nem lepődik meg semmin, de nem nagyon érti a dolgot. A karaktert mindenesetre nem Doyle történetei, hanem a forgatókönyv alapján dolgozta ki, a jogi kérdések kibogozásáért már nem fizették.

Henry Cavill, Millie Bobby Brown és Sam Claflin az Enola Holmesban Forrás: Netflix

Az Enola Holmes egyébként Nancy Springer könyvei alapján készült: a filmben a Stranger Things sztárja, Millie Bobby Brown játssza Sherlock címbeli húgát, aki eltűnt édesanyja után nyomoz. Kritikánkat itt olvashatja.