10 dolog, amit nem tudott a hamarosan visszatérő Dexterről

Dexter
Vágólapra másolva!
Visszatér minden idők egyik legizgalmasabb sorozata, persze Michael C. Hallal, akinek karakterét épp azért hagyták életben 2014-ben, hogy egyszer majd folytatódjon a széria. Ez a perc eljött.
Vágólapra másolva!

1. Két Golden Globe-díjat nyert a sorozat, volt még mellette 51 másik tévés díja és 195 jelölése.

2. Dexter Morgant a kiváló Michael C. Hall alakította, és alakítja majd újfent. Őt korábban egy másik kultsorozat főszerepében láthattuk, az HBO-s Sírhant művek David Fisherje volt 63 részben.

3. Mint ismert, rendőrségi vérnyomelemző volt a főhős, de éjjel nekilátott levadászni azokat a gonosztevőket, akikkel nem tudott mit kezdeni a törvény, az igazságszolgáltatás. Egyfajta önjelölt félisten volt, aki eldöntötte, hogy likvidálja azokat, akik megérdemlik a halált, de a bíróságon nem tudnák elítélni őket.

4. Dexter nagyjából 117 gonosztevőt intézett el. Körülbelül húsz olyan áldozata volt, akitől nem tudott eltenni emlékbe vérmintát.

showtime

5. Michael C. Hall és a sorozatban a húgát alakító Jennifer Carpenter egymásba szerettek, igazi munkahelyi szerelem lehetett. 2008-ban össze is házasodtak, de két évre rá elváltak. A magánéleti viharok nem befolyásolták a forgatást, profik voltak, úgyhogy tovább tudtak dolgozni együtt.

6. David Zayas, aki Angel Batista detektív volt a sorozatban, korábban tényleg rendőr volt, méghozzá New Yorkban. Fiatalon az amerikai légierőnél szolgált.

7. 2010-ben a főszereplő bejelentette, hogy Hodgkin-limfómával küzd, de kezelés kapott, és tudja folytatni a munkát.

showtime

8. Julie Benz (Rita Bennett) volt talán az a nő, aki iránt legmélyebb érzései voltak Dexternek, ami nagy szó, hiszen szociopataként eléggé érzelemmentesen élt. Érdekesség, hogy a színésztőt eredetileg Debra Morgan karakterére hívták be a castingra.

9. Jennifer Carpenter, azaz Debra többet káromkodott, mint az összes férfi szereplő együttvéve. Amúgy semmiféle improvizáció nem volt megengedett, a szöveget szó szerint kellett betanulni.

10. Dexter túlélte a sorozatot, helyette húga halt meg. Ezzel a húzással a sorozat készítői kihúzták a gyufát a türelmes sorozatrajongóknál, mert a széria a halálról (is) szólt, úgy lett volna indokolt, ha a sorozatgyilkos főhős a végén meghal. A készítők azzal védekeztek, hogy nem írhatták bele a sztoriba Dexter halálát, mert a csatorna nem akarta, pont azért, hogy egyszer majd feltámassza a szériát. (A komplett sorozat 8,6 ponton áll az IMDb-n, ami nagyon jó, az utolsó rész viszont csak 4,6-ot kapott, ami roppant szerény.)