Frenreisz Károly az Origónak: Ötvenéves barátság volt a miénk, mindenki szerette Benkő Lacit

Frenreisz Károly
Vágólapra másolva!
Csodálatos, vicces, barátságos embernek ismerte Benkő Lászlót, az Omega csütörtökön meghalt billentyűsét, aki mindig rohanásban volt, de ilyenkor is leállt elmesélni egy jópofa sztorit.
Vágólapra másolva!

Frenreisz Károly szerint mindenki, aki ismerte Benkő Lászlót, nagyon kedvelte: „Most érthető módon nem nagyon tudok vidám sztorikat mesélni róla, pedig nagyon szórakoztató ember volt. Mi tinédzserkorunk óta barátok voltunk, és azt tudom mondani róla, hogy egy hazai ikon, a magyar rockzene igazi legendája távozott. Mindig vidám ember volt, sok baráttal, mindenki szerette."

Frenreisz Károly Fotó: Szabó Gábor - Origo

„Betegsége idején sem volt megtört, mindig optimista maradt, talán csak belül szorongott, kifelé mindig ugyanazt a vidám arcát mutatta. Nem panaszkodott soha. Mindig kedves volt, minden eseményre elment. Persze tudtuk, hogy súlyos beteg, így készültünk erre a rossz hírre, de ha megtörténik, az mindig nagyon szomorú" – mesélte a régi barát.

1974, Omega együttes Forrás: Fortepan / Urbán Tamás

„Laci mindig rohant valahova. A megbeszélt időpontokról egy órát késett, de ha tudta, hogy már mennie kell, akkor még egy-két sztorit gyorsan elmondott. Persze nem tudott rá haragudni senki. Volt egy mondásunk ezzel kapcsolatban: Benkő Laci hatvan éve egyszer elkésett, és azóta nem érte utol magát... Nagyon fog hiányozni" – mondta az Origónak Frenreisz Károly.