Kozsó ellen vallott egykori barátja a bíróságon

Kozsó
Vágólapra másolva!
Folytatódott a zenész áramlopási ügye.
Vágólapra másolva!

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon vallott a férfi, akinek az lett gyanús, hogy a háromszintes teázóban lévő sok elektromos berendezés ellenére csak néhány ezer forintos villanyszámlák érkeznek. Az ügyészség szerint 1,7 millió forint kárt okozott a szolgáltatónak Kozsó.

Kozsó Forrás: Ámokfutók / Facebook

A férfi akkor vette át az üzlet vezetését, amikor Kozsó az Egyesült Államokban volt hosszabb ideig. „Hívott, hogy az elődömben nem bízik, mert beengedte a gázóra-leolvasót... Barátként segítettem őt a hat évvel ezelőtti agyműtétje után. Én hordtam orvoshoz, tanítottam beszélni, tartottam benne a lelket. Ezért kért meg, hogy eleinte csak felügyeljem, hogy rendben menjenek a dolgok a teázóban, később pedig, hogy vezessem is az üzletet" – mondta a Blikk szerint.

Állítja, az alkalmazottakat néha apróbb áramütés is érte, villanyszerelőt hívott, aki szerint „tákolva" voltak a vezetékek, ám Kozso megtiltotta, hogy bárkit beengedjenek abba a zárt helyiségbe, ahol a mérőóra található. Olyan is volt, hogy elöntötte a víz egy nagy esőzés után a pincét, áramtalanítottak, mégis szikrázott a vezeték, azaz volt áram az üzletben. „Ezután kezdtük a kollégáinkkal fényképezni a villanyórát, ami visszafelé pörgött" – mondta a barátból lett koronatanú, aki végül 2016 áprilisában saját és kollégái védelmében feljelentette a zenészt, illetve az Elektromos Műveknél is bejelentette, illegális áramvételezésre gyanakszik.