Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A felnőtté válásról szól az új bábsorozat, a Rozmaring kunyhó legújabb része

Rozmaring kunyhó
Vágólapra másolva!
Vajon mit gondolnak a gyerekek a felnőttekről és miért nem szeretnének felnőni? Ez derült ki az M2 Gyerekcsatornán látható bábsorozat, a Rozmaring kunyhó legutóbbi szombati részéből. Ez a kérdéskör áll az adáshoz kapcsolódó podcast központjában is, amelyben a bábjáték szerzője és főszereplője, Trömböczky Napsugár és dr. Polányi Viktória tanácsadó szakpszichológus ezúttal Bagi Iván humoristával beszélget a témában.
Vágólapra másolva!

Minden gubagyerek rémálma a gubacsapó, amely felnőtté változtatja büntetésből a rossz gyerekeket. Ezzel a felütéssel indult a Rozmaring kunyhó legutóbbi adása, amelyből kiderült, hogy a gubagyerekek szerint a felnőttek már nem játsszanak annyit, nem viccesek, sőt olyan unalmas dolgokat kell csinálniuk mint a munkába járás, parancsolgatnak a gyerekeknek és nem figyelnek rájuk.

A Rozmaring kunyhó által a szülők elé tartott tükör nemcsak a vélhetően valós helyzetet mutatja meg, de rávilágít a felnőttséget elképzelő gyermeki lélek félelmeire és vágyaira is.

A Rozmaring kunyhó ötödik része ITT nézhető újra.

MTVA

Az adás tematikájához kapcsolódva a gyereknevelés érzékeny témáival foglalkozó Rozmaring pillanatok a családnak podcast is a felnőtté válás problematikáját helyezi középpontba.

A Rozmaring kunyhó weboldalán meghallgatható beszélgetésben dr. Polányi Viktória szakpszichológus és a bábjáték szerzője és főszereplője, Trömböczky Napsugár ezúttal Bagi Iván humoristával beszélget a témában.

A mediaklikk.hu/rozmaringkunyho oldalon újranézhetők az epizódok, meghallgathatók a podcastok, sőt, további tartalmak is találhatók, többek között itt olvasható „Az én Rozmaring kunyhóm" című új bábpályázati felhívás is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről