Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Az önbecsülés fontosságára tanítják egymást a Rozmaring kunyhó lakói

Rozmaring kunyhó
Vágólapra másolva!
Miközben elmerülünk a közösségi média világában, hajlamosak vagyunk magunkat a tökéletesnek tűnő posztok szereplőihez hasonlítani és önmagunkat emiatt alulértékelni. Ezt a gyerekek életében is megfigyelhető jelenséget mutatta be legújabb részében a Rozmaring kunyhó. Az M2 Gyerekcsatorna saját gyártású bábsorozatához kapcsolódó aktuális podcast is a közösségi média hatásával foglalkozik. A bábjáték szerzője és főszereplője, Trömböczky Napsugár és dr. Polányi Viktória tanácsadó szakpszichológus ezúttal Nagy Bogi énekesnővel beszélget a témában.
Vágólapra másolva!

Bár a gubák egy csodás erdei lakban, egy mesebeli házikóban élnek, a modern technikai vívmányok az ő világukban is jelen vannak, nevezetesen a közösségi média, annak pozitív és persze negatív hatásaival. Ez utóbbira hívta fel a figyelmet a Rozmaring kunyhó legutóbbi, nyolcadik adása is, amelyből kiderül, a gubáknak is van szigorúan meghatározott képernyő idejük. Mályva példaképe a Pöcc-pöpec közösségi felületen Puffancs Picuri énekesnő, akiért úgy rajong, hogy miközben arra vágyik, bárcsak olyan lenne mint ő, észre sem veszi saját, hasonló értékeit.

MTVA

A helyzetet Napraforgó oldja meg azzal, hogy tükör elé állítva a rózsaszín gubalányt, kiemelik mennyi szerethető tulajdonsága van. Utalva ezzel arra, hogy ne a közösségi média tükrében értékeljük magunkat, hanem barátainkon keresztül lássuk meg erősségeinket.

A Rozmaring kunyhó nyolcadik adása IDE kattintva nézhető újra. Az adás tematikájához kapcsolódva a gyereknevelés érzékeny témáival foglalkozó Rozmaring pillanatok a családnak podcast is a közösségi média hatását járta körbe. A Rozmaring kunyhó weboldalán meghallgatható beszélgetésben Polányi Viktória szakpszichológus és a bábjáték szerzője és főszereplője, Trömböczky Napsugár ezúttal Nagy Bogi énekesnővel beszélget a témában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről