Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Azt hittem, csak társasági ivó vagyok, akinek filmszakadásai vannak – vallotta a színésznő

Tyne Daly, left, and Sharon Gless in the CBS series "Cagney & Lacey."
Tyne Daly, left, and Sharon Gless in the CBS series "Cagney & Lacey."
Vágólapra másolva!
Alkoholizmusáról beszélt Sharon Gless, a Cagney & Lacey sztárja.
Vágólapra másolva!

2021-ben már nem nagy szám, ha egy színésznő alkoholistát vagy drogfüggőt alakít egy tévésorozatban, de a 80-as években ez még nem volt jellemző. Sharon Gless a sorozatban főszerepet kapott, ő volt Christine Cagney, aki egy jó darabig viaskodott az alkohollal. Mint nyilatkozta, sokakat megdöbbentett ez a karakter, de sok pozitív visszajelzést kapott.

Sharon Gless jobbról, a Cagney & Lacey sorozatban Forrás: CBS

Állítása szerint anyák írtak neki, hogy megmutatják a sorozatot a lányuknak, hogy abban szembesüljenek ezzel a betegséggel, tinédzserek írtak, hogy leültetik a tévé elé az apjukat, hogy szembesítsék azzal, hogy alkoholista. A sorozat 1981 és 1988 között futott, a színésznőt kétszer jelölték Emmy-díjra, amit abban az évben meg is kapott, amikor hangsúlyos volt az alkoholizmus ábrázolása.

Valójában a karakter és a színésznő nem is álltak olyan messze egymástól. „Én magam is alkoholista voltam, de ezt akkor nem ismertem fel. Amikor Christine-t alakítottam, úgy gondoltam, hogy társasági ivó vagyok... néha filmszakadásokkal. Amikor a Cagney & Lacey forgatását befejeztük, el kellett mennem rehabra" – nyilatkozta. Mint mondta, 15 évig tartotta is magát, aztán visszaesett, inni kezdett. Most arra büszke, hogy nyolc éve tiszta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről