Egy balatoni turnénak köszönheti élete szerelmét Korda György

Budapest, 2016. szeptember 14. Balázs Klári (született: Boros Klára) énekesnő és férje, Korda György táncdalénekes a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban Aradszky László táncdalénekes pályafutását idézték meg. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Vágólapra másolva!
Óriási hatással volt Korda György életére a Halló, itt Balaton elnevezésű turnésorozat, amellyel neves színészek és előadóművészek közel két évtizeden keresztül járták a „magyar tengert" az 1960-as évek közepétől kezdve. A magyar tánczene egyik legismertebb előadója ugyanis itt ismerkedett meg Balázs Klárival. A Duna Televízió Hogy volt?! című vasárnapi adásában erről is mesélt Korda György, de a műsor másik két vendége, Kovács Kati, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar előadóművész és Malek Miklós, Erkel Ferenc-díjas magyar zeneszerző is számtalan, a korszakhoz köthető élményét osztotta meg Radványi Dorottyával és Sztankay Ádámmal.
Vágólapra másolva!

Halló, itt Balaton elnevezésű koncertsorozat szereplőjeként olyan híres előadók kezdték meg pályájukat, mint Koós János, Kovács Kati, Korda György vagy Hofi Géza. A Duna Televízión vasárnap délutánonként jelentkező Hogy volt?! című műsor legutóbbi, Turnék a Balaton körül címet viselő adásának három vendége – Kovács Kati, Korda György és Malek Miklós – a korszakhoz köthető meghatározó balatoni élményeikről meséltek.

Forrás: MTI/Zih Zsolt

Az egész nyáron át zajló turnék fellépői nemcsak kollégák, de barátok is voltak. Együtt dolgoztak, sportoltak és bizony életre szóló szerelmek is születtek itt. Malek Miklós a Balatonnál ismerte meg későbbi feleségét 1964-ben, de Korda György is itt hódította meg Balázs Klárit.

Emlékeztem, hogy korábban én már „üldöztem" ezt a Balázs Klárit, de akkor nem sikerült meghódítanom. Így hát úgy döntöttem, most akkor újra célba veszem. Mindennek már 41 éve" – nosztalgiázott a közmédia műsorában a népszerű énekes.

A legendás Koós János-Hofi Géza páros is itt alakult meg – róluk is meséltek a Hogy volt?! vendégei, akik balatoni kalandjaikat is megosztották a nézőkkel. A szórakoztató adás a Hogy volt?! oldalán visszanézhető.