Macaulay Culkint a saját szülei fosztották ki

Macaulay Culkin
Macaulay, a “Reszkessetek betörők” filmek rosszcsontja többször is szakított a színészkedéssel. Saját együttest alapított, és egy podcastet is vezetett. A színész szerepelni fog az “American Horror Story” 2021-es epizódjaiban is.
Vágólapra másolva!
Charlie Chaplin A kölyök-beli partnere, Jackie Coogan szomorú példája nyomán az Egyesült Államokban már 1939-ben megszületett a gyereksztárok kizsákmányolását megakadályozó Coogan-törvény, de persze kapzsi szülők azóta is akadnak, így nem egy gyerekszínésznek kellett azóta is bírósághoz fordulnia. Miért perelte be a szüleit Macaulay Culkin vagy a Modern család színésznője? Mit tett Rihanna apja, amiért az énekesnő keresetet nyújtott be ellene?
Vágólapra másolva!

Macaulay Culkin

Forrás: AFP/Valerie Macon

A Reszkessetek, betörők! 1990-es bemutatása után nemigen volt nagyobb gyereksztár a világon Culkinnál, ő azonban ezt a szerepet csak ideig-óráig élvezte. Négy évvel később, a Richy Rich után már vissza is akart vonulni, főleg, hogy óriási gázsijából addig nem sokat látott, a szülei pedig a válásuk során is csak azon veszekedtek, hogy ki kezelje a fiú vagyonát – Culkin ezért beperelte őket, és sikerült is elérnie, hogy ne ők legyenek többé a törvényes gyámjai. Az apjával, Kit Culkinnal azóta sem beszélt: ő kényszerítette színészkedésre a fiát, aztán pedig féltékeny lett rá, hogy tízéves korára már világhírű lett.

Corey Feldman

Forrás: AFP/2020 Getty Images/Jerod Harris

A nyolcvanas évek kedvelt gyerekszínésze, a Kincsvadászok-ban és az Állj mellém!-ben is látott Feldman már tízévesen átolvasta a saját szerződéseit, de akkor még megbízott az apjában, aki elvileg a pénzét kezelte. Tizennégy évesen már a kezébe akarta venni a pénzügyeit, de rá kellett jönnie, hogy az általa keresett, nagyjából egymillió dollárból csak 40 ezer maradt. A bírósághoz fordult, amin az apja aztán jól megsértődött: először még a maradék 40 ezer dollárt is követelte a fiától, mondván, hogy a saját cége sokat bukott azzal, hogy Feldmant furikázta a forgatásokra – ahelyett, hogy termelte volna a pénzt.

Rihanna

Forrás: AFP

Az énekesnő azon kevesek közé tartozik, akik már felnőttként perelték be az apjukat: a legutóbbi tárgyalásra tavaly augusztusban került volna sor, de a világjárvány miatt elhalasztották. Rihanna az apja, Ronald Fenty vezetéknevét használja a fehérnemű-kollekciója és kozmetikai termékei márkaneveként, így a férfi ezen a néven már nem hozhatott volna létre szállodaláncot, hiába is ez volt a terve. Bajosabb, hogy Fenty Entertainment néven rendezvényszervező cége is van, amely a portfoliójában több millió dolláros Rihanna-koncertek szervezését is említi – csakhogy Rihannának a saját menedzsmentje intéz mindent, ezért fordult a bírósághoz.

Ariel Winter

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Matt Winkelmeyer

Visszatérve a gyereksztárokra, szüleitől való függetlenséget kért a bíróság előtt Ariel Winter is, aki a Modern család tizenegy évadja során a nézők szeme láttára nőtt fel. Először 2012-ben, tizennégy évesen pereskedett azért, hogy az anyja helyett a nővére, Shanelle Gray legyen a törvényes gyámja, amit ideiglenesen el is ért. A döntés hosszú pereskedés után, 2015-ben vált véglegessé, a színésznő pedig nagyon örült a függetlenségének: több műsorban beszélt akkor arról, hogy végre maga intézheti a pénzügyeit, ráadásul ott lakhat, ahol csak akar, ez igen fontos volt a számára.

Lapozzon, tudunk még pár sztárról, aki beperelte a saját szüleit!