Idén rendhagyó körülmények között került megrendezése a tavaly nyáron a koronavírus járvány miatt elmaradt Petőfi Zenei Díjátadó, az eseményről hosszabban olvashat ebben a cikkben, az este legjobb képeit pedig itt nézheti meg. Az est egyik házigazdája Harsányi Levente volt, aki Charlie díjának örült a leginkább.

"Igazán rendhagyó volt idén ez a műsor, hiszen fesztiválszínpad helyett szigorú körülmények között, stúdióban lett megrendezve, s mint a focimeccsen a szurkolók, úgy hiányzott a közönség. De ettől függetlenül, azt gondolom, ez valaminek a kezdete. Láttam, ahogy a zenészek szemében megcsillan a  remény, s még ha csak képernyőn keresztül is, de örülnek, hogy végre zenélhetnek a közönségnek" - mesélte a Borsnak Harsányi Levente, aki mind a 12 kategória díjazottjainak, és az összes fellépőnek örült, de kiváltképp egy embernek.

Kattintson a képre, galéria nyílik!Forrás:MTVA - Kaszner Nikolett

"Mindegyik díj, de Horváth Károly Charlie barátom életműdíja kifejezetten örömteli a számomra. Az ő tehetsége, munkája, zenei pályafutása legendás, és büszke vagyok, hogy a barátaim közé sorolhatom. De az egész show alatt ámulatból ámultba estem, például Presser Gábor és Rúzsa Magdi duettje, Madarász Gábor gitárpengetése, de például azon tény hallatán is, hogy az Irie Maffia 15 éves. Hogy rohan az idő, atyaúristen…" - tette hozzá.

Kattintson a képre, galéria nyílik!Forrás: MTVA - Kaszner Nikolett

AZ V. PETŐFI ZENEI DÍJ GYŐZTESEI:

Az év női előadója: Rúzsa Magdi
Az év férfi előadója: Bagossy Norbert
Az év videóklipje: Bagossy Brothers Company – Visszajövök
Az év akusztikus koncertje: Demjén Ferenc
Az év dala: Rácz Gergő és Orsovai Reni: Mostantól
Az év felfedezettje: Tortuga
A PZD életműdíjasa: Charlie
Az év dalszövegírója: Molnár Tamás
Az év gitárosa: Madarász Gábor
Az év ütőhangszerese: Bánfalvi Sándor
Az év billentyűse: Lepés Gábor