Mező Misi: Azt akarom, hogy az előadók kapjanak valami útravalót

Mező Misi
Vágólapra másolva!
A Dal 2021 első elődöntője után az egyik zsűritag, Mező Misi, valamint két továbbjutott versenyző, BariLaci és Katona Petra is nyilatkozott.
Vágólapra másolva!

Véget ért A Dal 2021 első elődöntője, amelyből négy produkció, BariLaci, Katona Petra, a Kaukázus és a Mudfield jutott tovább a döntőbe.

Az adás után az egyik zsűritag, Mező Misi, valamint BariLaci és Katona Petra is beszélt egy online sajtótájékoztatón, erről olvashat alább.

Mező Misi Forrás: MTVA

Mező Misi először arról beszélt, hogy az ember nem tud kibújni a bőréből, ő is csak saját magát adja zsűrizés közben, még ha ez több versenyzőnek kellemetlen is lehet – hisz azt akarja elérni, hogy az előadók kapjanak valami útravalót.

Ő maga is kapott egyébként útravalót nem egy előadótól: ahogy a zsűrizés során, úgy most is Katona Petrát emelte ki, ő vitte a legmélyebbre lelkileg, de persze előfordulhatott, hogy másnak más okozott hasonló érzést.

– mondta.

Kiderült, hogy Mező Misi tíz éve nem néz tévét, a gyerekeinek pedig nyolckor már aludni kell, így A Dal-ban csak a felesége látja a családból, ő azonban a legkritikusabb a környezetében, mindig átbeszélik, hogy Misi melyik adásban milyen volt, de amúgy a dalainál is kikéri a neje véleményét.

Szóba került még, hogy van-e receptje egy jó dalnak: "Recept azért nincs, mert ha lenne, mindenki sikeres lenne" – válaszolta Mező Misi, de azért hozzátette, hogy fontos a zene, a szöveg és az előadó harmóniája, a népszerűség azonban így is a közönségen múlik.

"Elképesztően boldog vagyok" – kezdte a mondandóját BariLaci, aki Katona Petrával holtversenyben a legmagasabb pontszámot kapta a zsűritől, így jutott a döntőbe.

Mint kiderült, fogalma sincs még, hogy a döntőben a dala melyik változatát fogja előadni, még szinte fel sem fogta, hogy továbbjutott, épp csak megéli az álmát. "Ugyanilyen habitussal, ugyanilyen szeretettel, a zene szeretetével készülök" – ennyit meg tudott ígérni.

Mező Misihez hasonlóan BariLaci sem tudja pontosan, hogy mitől működik egy dal, hiszen ha tudná, már száz hasonlót írt volna. Szerinte sincs kőbe vésett szabály, versenydala,

a Féltelek sikerét annak tudja be, hogy szerinte őszinte szerzemény,

sikerült benne pontosan átadnia, amit érzett az írásakor.

Van olyan, akit félt? – érdeklődtek a dal címe alapján a sajtó képviselői, mire BariLaci elmondta, hogy kiszámíthatatlan figura, rockszámot is tudna írni, ez a dal is általános érzésről szól.

Katona Petra nemcsak a döntőbe jutott tovább, de az első elődöntőben megkapta a 2021 felfedezettjének járó díjat is, amit büszkén osztott meg társszerzőjével, Gerendás Dániellel – aki amúgy előadóként is versenyzett a műsorban a GERENDĀS feat. Dárdai Blanka produkcióval.

Petra a másik két társszerzőnek, Kovács Dánielnek és Koszorú Attilának is megköszönte a díjat, majd Gerendás arról beszélt, hogy már a demo hallgatásakor borsódzott a háta, már akkor volt egy olyan érzése, hogy a dal "átmegy" majd az embereknél.

Azzal együtt, hogy mindketten szerepeltek a színpadon is, elmondásuk szerint nem voltak vetélytársak, sőt

lélekben erősítette egymást a két csapat, miután egy öltözőbe is kerültek.

A sajtótájékoztató végére kiderült az is, hogy Petrának az édesanyja, Dánielnek pedig az édesapja, Gerendás Péter a legnagyobb rajongója, majd Petra azt is elárulta még, hogy továbbra is szívesen közreműködne sporteseményekhez kapcsolódó számokban, ahogyan Kovács Dánielnek a 2016-os foci-Eb-re írt dalában, a Hajrá, Magyarország-ban is volt.