Barta Sylvia hónapokig küzdött az életéért

Barta Sylvia
Vágólapra másolva!
Barta Sylvia autoimmun betegsége miatt két hónapon át küzdött a koronavírussal, és rettegett attól, hogy már soha nem épül fel.
Vágólapra másolva!

Egy éve annak, hogy Barta Sylvia elkapta a koronavírust, ami óriási trauma volt a számára. Egy autoimmun betegség miatt a veszélyeztetettek közé tartozik, de nem aggódott, mivel, nagyon vigyázott az egészségére. "Tavaly márciusban már maszkot viseltem, amikor az emberek még megmosolyogtak emiatt. Mindig kezet és hajat mostam, fertőtlenítettem, éppen ezért nagyon megdöbbentem, amikor megtudtam, hogy pozitív lett a tesztem" - kezdte a Borsnak Sylvia, akit kínzó izomfájdalom és magas láz gyötörte, de ami ezután következett, az teljesen megváltoztatta az életét.

Forrás: TV2 Mokka

"Mérhetetlen kimerültséget éreztem, elment a szaglásom. Ez egy ideig nem tűnt fel, mert annyira étvágytalan voltam, hogy napokig nem tudtam enni.

Borzalmas érzés volt, hogy csak három hét után tudtam megmosni a hajamat. Ezt nőként szörnyű megélni, persze amikor valaki az életéért küzd, akkor ez a legkevesebb" - tette hozzá.

A fizikai tünetek mellett nehezen viselte a betegség lelki hatásait is. Két hónapon át küzdött a vírussal, így nem csoda, hogy megfogalmazódott benne a kérdés, hogy felgyógyul-e valaha."Mások számára úgy tűnt, egészséges vagyok, de valójában nem voltam jól. Energikus és életvidám nő vagyok vagyok, viszont amikor munka után hazaértem, csak feküdni tudtam.

egyszerű, hétköznapi szavakat is elfelejtettem" - idézte fel, és arról is beszélt, hogy már alig várja, hogy felvegye a vírus elleni oltást és mindenkit arra bíztat, hogy kövessék a példáját.