Fekete Dávidot egykor egy ország szerette és ünnepelte, most több száz millió forintos csalás és sikkasztás gyanújával ül előzetesben. Mi törént, hol siklott ki az élete? A Blikk összegyűjtötte.

Fekete Dávid 22 évesen tűnt fel a Megasztár negyedik évadában, ahol egészen a döntőig jutott, Király Viktor mögött végzett a második helyen. A rajongók nagyon szerették, rengeteg fellépése is volt, sikeres jövő állt előtte – mára viszont letartóztatták, több száz millió forint ellopásával vádolják.

"Nagyon szerette ezt a világot, nagyon szerette, hogy sikeres, hogy szeretik" – mondta a Blikknek Dávid egykori versenytársa, Lakatos Krisztián. Az énekesnek közben a magánélete is rendben volt, Cserpes Laurával álompárnak számítottak, Dávid a tévében, a Mr. és Mrs. adása alatt kérte meg a lány kezét.

Fekete DávidForrás: TV2

2013-ban azonban elváltak, ami Dávid karrierjének sem tett jót. "Dávid meg volt győződve arról, hogy a volt felesége családja akarja tönkretenni, pedig szerintem egyszerűen csak annyi történt, hogy a rajongóknak a kettejük szerelmes tündérmeséje kellett, nem a szomorú szólóénekes" – magyarázta egyik kollégája, barátja.

Dávid második felesége Horváth Regina lett, miközben új menedzsmentje a karrierje fellendítésén dolgozott, valami azonban félresiklott útközben. "2015-ben kiadtuk a lemezét, nagyon sok megkeresés is érkezett. Következő évben még volt egy-két dala, de aztán 2017-ben úgy döntött, inkább az üzleti élet, az autókereskedés felé fordul. Bár ne tette volna, maradnia kellett volna ebben a szakmában, mert szerették az emberek és nagyon tehetséges énekes" – mesélte az egykori menedzser, Tilinger Attila.

Egykori zenésztársa szerint Dávidnak a pénzéhség lett a veszte: "Nagyon fontos volt számára, hogy sok pénze legyen, hogy azt mutassa, jól él, több millós autója, drága cuccai vannak, szerintem emiatt került ebbe a spirálba, ahonnan már nem tudott kijönni" – mondta.

Az énekes rendőrségi ügyéről itt találja legutóbbi cikkeinket.