Izgalmas és egészen új kihívás zenei téren is Rost Andrea operaénekes számára, hogy a Szentendrei Teátrumban megidézheti a hatvanas évek hangulatát, olyan legendák dalait előadva, mint Marlene Dietrich vagy Judy Garland. Az exkluzív premierről az M5 kulturális csatorna műsorában, a Librettóban árult el részleteket a Kossuth-, Prima Primissima- és Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes.

"Régi szerelem a hatvanas évek könnyűzenei felhozatala, azok a dalok, amelyeket egészen pici gyerekként énekeltem otthon és ahol csak lehetett. A járvány ideje alatt gondolkoztam el azon, mi hiányzik még az életemből, és rájöttem, ezt a gyerekkori álmomat még nem valósítottam meg. Arra gondoltam, megmutatom ezt az arcomat is, hiszen ez is én vagyok" – mesélte Rost Andrea a Librettóban.

Rost AndreaFotó: Talán Csaba

Álma pedig most a Szentendrei Teátrumban válhat valóra, hiszen a Kossuth-díjas Hot Jazz Band zenekarral együtt újrafogalmazták, áthangszerelték a dalokat. "Megidézve a kor hangulatát olyan nagyoktól énekelhetek, mint Marlene Dietrich, Marilyn Monroe vagy Judy Garland" – árulta el a közmédia műsorában az operaénekes, aki számára új és izgalmas zenei kihívást jelent a fellépés. A produkcióban előadja fiatalságának meghatározó slágereit, musicalrészleteket, filmzenéket és a táncdalfesztiválok győztes dalait, Gershwintől Fényes Szabolcsig, Karády Katalintól Marilyn Monroe-n át Marlene Dietrichig.

Hogy milyen további előadások várják még a látogatókat, arról Lőrinczy György, a Szentendrei Teátrum igazgatója mesélt a Librettó műsorvezetőinek, Morvai Noéminek és Csőre Gábornak. A beszélgetés ide kattintva újranézhető.