Külföldön is népszerűsítik a Puskás Öcsiről készült képregényt

Puskás Ferenc, Puskás Öcsi
Vágólapra másolva!
Francia és amerikai kiadóknak is dolgozik a Puskás Ferencről szóló képregény megalkotója, Futaki Attila. A képregényrajzoló az M5 Librettó című műsorában beszélt a műfaj és a bemutatott kiadvány hazai és külföldi népszerűségéről.
Vágólapra másolva!

A legendás Aranycsapat kapitánya, Puskás Ferenc, azaz "Öcsi" futballsikerének története került képregénybe, amelyet a képregényrajzoló szakma jeles képviselője, Futaki Attila készített el. A történet Tallai Gábor író tolla nyomán elevenedett meg és a 10 – A Puskás címet kapta, reflektálva az élsportoló mezszámára.

A hazai és a nemzetközi futballtörténelem kiemelkedő alakjáról szóló alkotás nem pusztán egy újabb „fociképregény", hanem egy olyan történet, ami a világ minden táján inspiráló lehet bárki számára, hiszen az alázatos, kitartó munkát koronázó sikerről szól.

Nagy esélyünk van rá, hogy akár 10 ezer példányt is értékesíteni tudunk majd belőle, ami hazai viszonylatban nem kis teljesítmény" - fogalmazott a Librettóban Futaki Attila képregényrajzoló, aki nemzetközi szinten elismert a szakmájában.

A kiadványt a készítők angol nyelvre is lefordították és azt remélik, nemcsak itthon, hanem a műfaj legfelkapottabb országaiban, Franciaroszágban, Belgiumban és az Amerikai Egyesült Államokban is népszerű lesz. További részleteket a Librettó idézett adásában tekinthetnek meg az érdeklődők.