Halott apjának ajánlotta Emmy-díját A korona színésznője

The Crown, A korona
Vágólapra másolva!
A legtöbb díjat A korona nyerte a 73. Emmy-gálán, a sorozat díjazott színésznője, Olivia Colman csak az édesapját hiányolta az átadóról.
Vágólapra másolva!

Mint írtuk, A korona hét, a Ted Lasso című vígjátéksorozat pedig négy Emmy-díjat nyert az idei gálán. A legjobb drámai színésznőként elismert Olivia Colman beszéde igen rövid volt, miután a könnyeivel küszködött közben: a díját ugyanis a világjárvány alatt meghalt édesapjának ajánlotta, sajnálta, hogy nem lehetett ott vele a gálán, pedig imádta volna minden percét.

Olivia Colman A koronában Forrás: Netflix

A sorozatban Margaret Thatchert játszó Gillian Andersont is díjazták a drámai sorozatok legjobb női mellékszereplőként, ő a legjobb barátnőjének és menedzserének, Connie Freibergnek ajánlotta a díját – aki már akkor is hitt a tehetségében, amikor más még nem.

Kate Winslet a második Emmy-díját nyerte az Easttowni rejtélyek főszerepében, ő bizonyult a legjobbnak a minisorozatok női főszereplői közül: álló tapsot kapott, amit alig akart elhinni, miközben két kollégája, Evan Peters (legjobb férfi mellékszereplő minisorozatban), illetve Julianne Nicholson (legjobb női mellékszereplő minisorozatban) is őt méltatta a beszédében.