Emlékdal készült Benkő László halálának évfordulójára - videó

Benkő László billentyűs hangszer FOTÓ ÁLTALÁNOS HANGSZER koncert Közéleti személyiség foglalkozása művész MŰVÉSZET SZEMÉLY szintetizátor TÁRGY zenél zenész
Kolozsvár, 2016. augusztus 22. Benkő László billentyűs az Omega együttes koncertjén az erdélyi Kolozsvár főterén, a Kolozsvári Magyar Napok záró rendezvényén 2016. augusztus 21-én. MTI Fotó: Biró István
Vágólapra másolva!
A Dalban is látott Nagy Szilárd és Ragány Misa három Omega-számot gyúrtak össze, ebből született egy dal Benkő László emlékére.
Vágólapra másolva!

Egy éve, 2020. november 18-án halt meg Benkő László, az évfordulóra pedig Nagy Szilárd és Ragány Misa Omega-dalokkal állítottak emléket. A zenészpáros hitvallása a régi nagy ikonok életművének a fenntartása úgy, hogy az korunk generációi számára is fogyasztható legyen. Első saját dalukkal, a Drága hazámmal, A Dal 2021 színpadán is szerepeltek.

Benkő László Forrás: MTI/Biró István

"A menedzserünk, Kárpáti Alexandra bemutatott minket az Omega menedzserének, Trunkos Andrásnak, akivel azonnal megtaláltuk a közös hangot, és ezen a beszélgetésen fogant meg az ötlet is, hogy Benkő László halálának első évfordulójára készítsünk el egy Omega-feldolgozást.

Ráadásul ez az első klasszikus feldolgozásunk, ugyanis eddig mindig átdolgozásokat készítettünk. A szöveg most nem változott, csak a hangszerelés, viszont mégiscsak létrejött egy olyan dal, amit így, ebben a formában még soha, senki nem énekelt, valósított meg." – mondta a mostani vállalkozásról Nagy Szilárd.

Nagy Szilárd és Ragány Misa Forrás: Nagy Szilárd és Ragány Misa

A zenészpáros hosszas ötletelés után belátta, hogy lehetetlen egyetlen dalt kiemelni az együttes monumentális életművéből, ezért úgy döntöttek, hogy három slágert gyúrnak eggyé. Az Ezüst eső, a Gyöngyhajú lány és a Fekete pillangó hármasából született medley-t Szűcs Norbert producer hangszerelte, aki gyerekkorában az Omega-filmben is szerepelt, mint ifjú gitáros.

A klip is az Omegát idézi

A medley-hez természetesen klip is készült, amit a Törökbálinti SuperSize Recordingban forgattak, ahol számos Omega-sláger is készült. Íme.

"Elképesztő atmoszféra árad azokból a falakból, ahol a zenekar is sokat dolgozott. Az eredeti terv szerint Kóbor János is szerepelt volna a klipben, aki jó szívvel vett volna részt a produkciónkban, és mi is alig vártuk a közös munkát, de sajnos kórházba került, és nem tudott részt venni a forgatáson. Bízunk benne, hogy rövid időn belül felépül, a gyógyulásáért mi is mindennap elmondunk egy imát" – árulta el Ragány Misa.