A Dalban is látott Nagy Szilárd és Ragány Misa három Omega-számot gyúrtak össze, ebből született egy dal Benkő László emlékére.

Egy éve, 2020. november 18-án halt meg Benkő László, az évfordulóra pedig Nagy Szilárd és Ragány Misa Omega-dalokkal állítottak emléket. A zenészpáros hitvallása a régi nagy ikonok életművének a fenntartása úgy, hogy az korunk generációi számára is fogyasztható legyen. Első saját dalukkal, a Drága hazámmal, A Dal 2021 színpadán is szerepeltek.

Benkő LászlóForrás: MTI/Biró István

"A menedzserünk, Kárpáti Alexandra bemutatott minket az Omega menedzserének, Trunkos Andrásnak, akivel azonnal megtaláltuk a közös hangot, és ezen a beszélgetésen fogant meg az ötlet is, hogy Benkő László halálának első évfordulójára készítsünk el egy Omega-feldolgozást. Mivel hamarosan egy éve lesz, hogy itt hagyott bennünket, úgy gondoltuk, hogy ez méltó tisztelgés lesz előtte. Ráadásul ez az első klasszikus feldolgozásunk, ugyanis eddig mindig átdolgozásokat készítettünk. A szöveg most nem változott, csak a hangszerelés, viszont mégiscsak létrejött egy olyan dal, amit így, ebben a formában még soha, senki nem énekelt, valósított meg." – mondta a mostani vállalkozásról Nagy Szilárd.

Nagy Szilárd és Ragány MisaForrás: Nagy Szilárd és Ragány Misa

A zenészpáros hosszas ötletelés után belátta, hogy lehetetlen egyetlen dalt kiemelni az együttes monumentális életművéből, ezért úgy döntöttek, hogy három slágert gyúrnak eggyé. Az Ezüst eső, a Gyöngyhajú lány és a Fekete pillangó hármasából született medley-t Szűcs Norbert producer hangszerelte, aki gyerekkorában az Omega-filmben is szerepelt, mint ifjú gitáros.

A klip is az Omegát idézi

A medley-hez természetesen klip is készült, amit a Törökbálinti SuperSize Recordingban forgattak, ahol számos Omega-sláger is készült. Íme.

"Elképesztő atmoszféra árad azokból a falakból, ahol a zenekar is sokat dolgozott. Az eredeti terv szerint Kóbor János is szerepelt volna a klipben, aki jó szívvel vett volna részt a produkciónkban, és mi is alig vártuk a közös munkát, de sajnos kórházba került, és nem tudott részt venni a forgatáson. Bízunk benne, hogy rövid időn belül felépül, a gyógyulásáért mi is mindennap elmondunk egy imát" – árulta el Ragány Misa.