Kiderült: ismert színészt szeretett fiatalon Pécsi Ildikó - videó

PÉCSI Ildikó; KRENCSEY Marianne; Pécsi Ildikó
Budapest, 2020. december 5. Elhunyt életének 81. évében Pécsi Ildikó Kossuth-díjas színművész - közölte közösségi oldalán a gödöllői önkormányzat 2020. december 5-én. A bejegyzés szerint a Jászai Mari-díjas színművészt, érdemes és kiváló művészt december 5-én gödöllői otthonában érte a halál. A felvétel Budapesten 2016. október 19-én készült a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban Krencsey Marianne színművész pályafutását idézték meg. MTI/MTVA Fotóarchívum/Zih Zsolt
Vágólapra másolva!
Folyamatosan rendszerezi Pécsi Ildikó hagyatékát a fogadott fia, L. Péterfi Csaba, miután a színésznőnek kifejezett kérése volt, hogy a leveleit és a korábban nem látott fotóit csak a halála után tegye közzé. A levelekből kirajzolódott egy eddig nem ismert szerelmi történet is, Pécsi Ildikó ugyanis ismert kollégájával, a most 87 éves Lőte Attilával jött össze fiatalon.
Vágólapra másolva!

"Lőte Attilával való kapcsolata nagyon fiatalon történt meg, akkor még Ildikó főiskolás volt, Attila már ismert színész volt, és a Rómeó és Júliában játszottak együtt egy rövid jelenetet, és ez a jelenet túl jól sikerült, és aztán együtt maradtak... Felhívtam Attilát, elmondta, hogy ez természetesen igaz, és elmesélte a szerelmi történetüket" – mondta L. Péterfi Csaba a Tényeknek.

További részletek a TV2 videójában: