Lopott festmény miatt perlik a világhírű rappert

At least 8 dead, several injured at US music festival: authorities  Horizontal
(FILES) In this file photo taken on October 7, 2018 US rapper Travis Scott performs onstage at the ACL Music Festival at Zilker Park in Austin. - Rappers Travis Scott and Drake have been sued for having "incited mayhem" after eight people were killed and dozens injured in a crush during a Texas concert, the law firm confirmed on Sunday. Texas firm Thomas J. Henry Law on Sunday tweeted a story published by the Daily Mail on the suit, confirming it had filed "one of the first lawsuits in Travis Scott Astroworld Festival tragedy." (Photo by SUZANNE CORDEIRO / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy francia művész azt állítja, hogy Travis Scott 2016-ban az ő munkáját használta fel lemezborítóként. A bírósághoz fordult, több százezer dollárra perli a rappert.
Vágólapra másolva!

Hazájában, Franciaországban nyújtott be bírósági keresetet Travis Scott ellen egy Mickaël Mehala nevű férfi, aki szerint a rapper 2016-os lemeze, a Travis La Flame borítójához az ő festményét használta fel:

Forrás: SoundCloud

A képen Scott kentaurként látható, amit az állítása szerint Mehala talált ki és rajzolt meg: azt mondja, a képet 2015-ben csak azért küldte el a rappernek egy privát Instagram-üzenetben, hogy az megmutathassa más rajongóknak is. Választ nem kapott, a következő évben azonban megjelent a borító, amelyen még Mehala aláírása is látható a jobb alsó sarokban, a munkáit ugyanis Black Childish művésznéven szokta publikálni.

A férfi csak 2019-ben jegyeztette be a képet, és a TMZ szerint akkor már Scott ügyvédei is jelentkeztek nála, azt mondták, nem volt tudomásuk arról, hogy a borítóhoz egy korábbi műalkotást használtak fel. A képet azóta több platformról is leszedték, de van még, ahol használják.

Travis Scott Forrás: AFP/Suzanne Cordeiro

Scottot közben a több halálos áldozattal járó fesztivál, az Astroworld miatt még komolyabb összegre perlik, erről itt írtunk korábban.