A Kossuth-díjáról értesítő levél borítékját is ereklyeként őrzi Ternovszky Béla

TERNOVSZKY Béla; ÁDER János 2022. Március 15. - Állami kitüntetések
Budapest, 2022. március 14. Ternovszky Béla Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező, érdemes művész, a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja (elöl), miután átvette a Kossuth-díjat Áder János köztársasági elnöktől (hátul) a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek ünnepélyes átadásán, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából a Parlament kupolacsarnokában 2022. március 14-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Kossuth-díjat vehetett át március 15-e alkalmából Ternovszky Béla rajzfilmrendező. A Macskafogó alkotója a Librettóban mondta el, hogy az elismerés odaítéléséről szóló borítékot, amelyet reszkető kézzel bontott ki, örök emlékül elteszi a díj mellé.
Vágólapra másolva!

Frenetikusnak írta le Ternovszky Béla az érzést, mikor megtudta, milyen elismerésben részesül. A Balázs Béla-díjas rajzfilmrendezőnek Magyarország számára kivételesen értékes, a magyar animációs filmművészetet gazdagító pályafutása miatt ítélték oda a díjat.

az elérhető legmagasabb szakmai kitüntetés" – mondta a Librettóban, részletezve, milyen reszkető kézzel bontotta ki a borítékot, amelyet örökre megőriz.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Ternovszky Bélát a legtöbben a 36 éve töretlen népszerűségű Macskafogó alkotójaként ismerik és bár máig nem tudja, mi a titka a hatalmas sikernek, végtelen jó érzés számára látni, tapasztalni a rajongók szeretetét. A rendező a Librettó stúdiójában a pályára készülő fiataloknak azt üzente: bár manapság már szinte mindent meg lehet oldani számítógépes programokkal, de a szakma alapja a rajztudás.

A Kossuth-díjas rendezővel készült teljes beszélgetés újranézhető a műsor Médiaklikk-oldalán.