Ki volt a kedvence a Macskafogóban?

Macskafogó
Vágólapra másolva!
Élete fő művének a Macskafogót tartja Ternovszky Béla. A Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező az M5 Kontúr című portréműsorában mesélte el, miként zajlott a rajzfilm szinkronizálása, miközben kedvenc figurájáról is beszélt.
Vágólapra másolva!

"Mindig rajzolt, még étteremben a szalvétára is" – mesélte Ternovszky Nóra az édesapjáról az M5 műsorában. Azt is bevallotta, hogy amikor először látta a Macskafogót, nem tetszett neki, később ugyan megszerette, de Pumukli volt a kedvence. Ezzel meglepetést okozott Ternovszky Bélának, aki Sipos Szilviával beszélgetve számos érdekességet árult el az élete fő művének tartott rajzfilmjéről, főként annak szinkronizálásáról, amelyben neves színészeink vettek részt.

Macskafogó Forrás: Mokép

"Az egy jelenetben együtt játszó színészek egyszerre voltak a stúdióban, akik egymást is inspirálták. Öröm volt nézni, ahogy dolgoztak. A dialógusok felvételénél mi a hangmérnöki szobában ültünk, és időnként nagyon nevettünk. Sok ott rögtönzött mondat benne maradt a filmben" – emlékezett vissza a több mint 35 éve töretlen népszerűségnek örvendő Macskafogó születésére. A Kontúrban azt is elárulta, hogy a kedvenc szereplője a "kisember" karakterét megjelenítő Safranek. Ennek kapcsán fájó szívvel emlékezett meg a közelmúltban elhunyt színművészről, Haumann Péterről, aki zseniális "alakítást" nyújtott ebben a szerepben is.

A Ternovszky Bélával készült portré újranézhető a Kontúr Médiaklikk-oldalán, a Macskafogó pedig június 18-án 19.45-től lesz látható a Dunán, amivel a csatorna Haumann Péterre emlékezik.