Elkezdődött a víz-, gáz- és áramlopással vádolt Lagzi Lajcsi másodfokú tárgyalása

Galambos Lagzi Lajcsi Lajos tárgyalás
Vágólapra másolva!
Ma reggel 9 órakor megkezdődött Galambos Lajos víz-, gáz- és áramlopás ügyének másodfokú tárgyalása, amely új helyszínen, a Budapest Környéki Törvényszéken folyik.
Vágólapra másolva!

Mint ismert, Galambos Lajost nyolc társával együtt víz-, gáz- és áramlopással vádolták meg, emellett önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntettének elkövetésével is.

Az ügy 2015 óta húzódik: tavaly szeptemberben pedig első fokon ítélet született, amelyben Galambos Lajos lopásért – felbujtóként – 2 év 10 hónap börtönbüntetést kapott, emellett három évre eltiltották a közügyektől, pénzbüntetést is kapott, illetve 11 milliós vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság.

A pénzbüntetés 15 millió forint, a perköltség 5 millió, amit két másik vádlottal együtt kell kifizetnie. Volt feleségét, Boglárkát a kétrendbeli, társtettesként elkövetett lopás alól felmentette a bíróság.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az ügyészség fellebbezett az ítéletet ellen hosszabb tartamú börtönbüntetésért és a kiszabott 15 milliós pénzbüntetés súlyosításáért az elsőrendű vádlott esetében, így az ügy másodfokon folytatódik.

A Blikk szerint a mai napon 15 perc késéssel vette kezdetét a tárgyalás, amelyen Lagzi Lajcsi nem jelent meg, a védők, valamint – másodrendű vádlottként – a zenész volt felesége, Boglárka viszont igen.