Új és visszatérő magyar tehetségek a Virtuózok V4+ adásában

Virtuózok V4+ sajtótájékoztató, 2022.07.21. Magyar Állami Operaház, tehetségkutató műsor, TV, tévé, komolyzene, Plácido Domingo, Matteo Bocelli, Eugene Kohn, Plácido Domingo Jr, Pablo Sainz Villegas, Harvey Goldsmith, Miklósa Erika, Remee Jackman, Ida Now
Vágólapra másolva!
Pénteken este a magyar válogató adással jelentkezik hazánk egyetlen klasszikus zenei tehetségkutatója. Magyarország új virtuózai mellett sok visszatérő tehetség lenyűgöző játékában gyönyörködhetnek a Duna nézői és megtudhatják a résztvevő öt ország mely négy-négy tehetsége jut tovább a nemzetközi elődöntőbe.
Vágólapra másolva!

Péntek este hazánk klasszikus zenei reménységei lépnek színpadra az ország egyetlen komolyzenei tehetségkutató show-jában. Az immár a 8. évaddal visszatérő Virtuózok magyar válogató adása 20:45-től látható a Dunán.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Felemelő pillanatok, csodálatos előadások várnak a nézőkre, akik – többek között – fuvolán, furulyán, nagybőgőn, zongorán, szaxofonon és ütős hangszeren játszó fiatalokkal ismerkedhetnek meg. Sok visszatérő virtuóz is megmutatja majd a hazai klasszikus zene elismert képviselői előtt, mennyit fejlődött. Miklósa Erika, Batta András, Balázs János és Bogányi Gergely mellett két új zsűritag, Keller András és Káel Norbert keresi a jövő nagy zenészeit. Az ítészeknek nehéz dolguk lesz, de a válogató adás végére dönteniük kell a továbbjutókról, akik nemzetközi színtéren képviselhetik Magyarországot. A magyar válogató adás műsorvezetője Bősze Ádám lesz.

A határokon átívelő Virtuózok harmadik alkalommal valósul meg a visegrádi négyek és egy vendégország, ezúttal Szlovénia részvételével,

így a nézők azt is megtudhatják, ezekben az országokban miként zajlott a válogató és a nemzetközi elődöntőbe jutott négy-négy fiatalt is megismerhetik. A két nemzetközi elődöntő adásból országonként 2-2 tehetség jut a döntőbe, amelyben nemzetenként egy győztest hirdetnek, valamint a versenyzők maguk közül megválasztanak egy „szupergyőztest", aki a világsztárokból álló zsűri előtt is titok lesz a kihirdetés pillanatáig. Emellett közönségdíjakat és különdíjakat is átadnak, az MTVA felajánlásából a második helyezettek fellépési lehetőséget nyernek a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával, valamint egy értékes porcelán hegedűvel is gazdagodnak.