A döntőbe jutásért párbajoznak a Virtuózok tehetségei

Vituózok
Vágólapra másolva!
Újabb tíz klasszikus zenei tehetség mutatja be tudását a Virtuózok V4+ Szlovénia zsűrije előtt, köztük a két magyar induló, az ütős hangszeren játszó Bogáthy Benedek és a zongorista Dávid Roland Mózes. A második nemzetközi elődöntőből továbbjutó öt fiatallal válik teljessé a jövő heti döntős mezőny. A pénteken 20:45-től a Dunán látható tehetségkutató show-ban a világhírű tenor Andrea Bocelli fia, Matteo Bocelli egy különleges, szívet melengető extra produkcióval is várja a nézőket - áll az MTVA közleményében. 
Vágólapra másolva!

A Virtuózok V4+ Szlovénia második nemzetközi elődöntőjét láthatják pénteken este a Duna nézői. Öt ország – Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Szlovénia – fiataljai lépnek fel, és vívnak országonkénti párbajt. Sorsukról a nemzetközi zsűri – Miklósa Erika világhírű koloratúrszoprán operaénekes, a horvát sztárcsellista, HAUSER, Steven Mercurio amerikai karmester, Gabriela Rachidi, a Český Krumlov-i zenei fesztivál igazgatója, Harvey Goldsmith világhírű producer és Pablo Sáinz Villegas klasszikus gitáros – dönt, ezúttal is titkos szavazással.

Vituózok MTVA

A pénteki adásban hazánkat Dávid Roland Mózes, a 15 éves zongorista tehetség, valamint a 19 esztendős Bogáthy Benedek, az ütőshangszerek virtuóza képviseli. A második nemzetközi elődöntőből továbbjutó öt fiatal csatlakozik az előző héten továbbjutottakhoz, akik közül a december 16-i fináléban kihirdetik az országonkénti nyertest, valamint a „szupergyőztest", akit a versenyzők maguk közül választanak titkos szavazással. A hazai versenyzők pénteken délelőtt a Duna Család-barát című műsorában mesélnek majd élményeikről.

MTVA

A második nemzetközi elődöntő extra produkciójának fellépője a világhírű olasz tenor, Andrea Bocelli fia lesz. Matteo Bocelli édesapjával fellépett már Harry herceg és Meghan Markle előtt, olyan hollywoodi produkciókban is énekelt, mint az Oroszlánkirály, és ezúttal a Budafoki Dohnányi Zenekarral és Steven Mercurio vezényletével lép színpadra.