Bíró Ica visszakaphatja elárverezett ingatlanjait

Bíró Ica TV+Sztárok Magyar sztárok, akik a hitel csapdájába estek
Vágólapra másolva!
Bár a Metál Lady az ügyeiben eljáró végrehajtókat jelentette fel, a rendőrség egyelőre ismeretlen tettes ellen vizsgálódik hivatali visszaélés és csalás gyanúja miatt. Amennyiben bebizonyosodik, hogy Bíró Icának igaza van, visszakaphatja a lakását és a házát.
Vágólapra másolva!

– Nemrég váratlan reménysugár csillant fel előttem, mert még az is lehet, hogy vissza tudom szerezni az elárverezett ingatlanjaimat – újságolta lelkesen a Blikknek Bíró Ica. – A végrehajtások kérői úgy kérelmezték az eljárások folytatását, hogy annak a törvény által előírt feltételei nem álltak fenn. Ezt a végrehajtó tudta, ennek ellenére nem utasította el a kérelmet, hanem elrendelte a végrehajtás folytatását. Mivel ezt tette, visszaélt a hivatali hatalmával, illetve, mivel tudta, hogy a benyújtott levél nem alkalmas joghatás kiváltására, és ezt elhallgatta előlem, tévedésben tartott engem. Ezt pedig nem akarom annyiban hagyni.

Bíró Ica Forrás: biroica.hu

A Metál Lady tíz éve vett fel svájci frank alapú hitelt, amelynek a XII. kerületi háza volt a fedezete. Az álmát akarta megvalósítani egészség- és szépségklubjával, ám ő sem számított arra, hogy az árfolyam emelkedése miatt a törlesztőrészlet majdnem a háromszorosára nő. Sokáig erejét megfeszítve fizetett, de hat éve már nem tudja kitermelni a törlesztést. Jogerős ítélet alapján a házából és a lakásából is kilakoltatták rendőri segítséggel 2019 májusában.

A népszerű énekes családi segítséggel új életet kezdett. Most, hogy felmerült a végrehajtói visszaélés gyanúja, a rendőrséghez fordult. A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatali visszaélés és csalás gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben december 1-jén elrendelték a nyomozást.

Ha megállapítják, hogy a végrehajtás és az árverés is jogellenes volt, Bíró Ica tulajdonjogát vissza kell jegyezni, vagyis az árverési vevőnek ki kell költöznie. Ha ezt nem teszi meg, akkor kilakoltatható. Persze, a végrehajtást kérőtől és a végrehajtótól kérheti a neki okozott kár megtérítését.