Darálós WC – az ALFÖLDI megoldást kínál a problémára

Vágólapra másolva!
Előfordul, hogy komfort nélküli lakásba, üzlethelyiségbe, esetleg garázsba, pincébe tervezünk vizesblokkot, de nincs megfelelő átmérőjű lefolyócső, vagy magasabban van, így a WC elvezetése nem lehetséges. Erre kínál megoldást az ALFÖLDI a darálós WC készülékeivel.
Vágólapra másolva!

Ez a formatervezett kis berendezés képes fogadni a WC mellett még a kézmosó, a zuhany, a kád, a mosogató szennyvizét és elszivattyúzni több méter távolságra. A darálós WC készülékben olyan aprító kés, vagy marótárcsás vágómű van, ami a szennyvízben lévő darabos szennyeződést homogenizálja és híg emulzió formájában elszivattyúzza. Teljesen automatikus üzemű, amikor vizet kap bekapcsol, darál, szivattyúz, majd leáll. A szennyvíz visszaáramlását egy visszacsapó szelep megakadályozza.

Kifejezetten a magyar viszonyokra fejlesztette ki az ALFÖLDI a csökkentett nyomású készülékeit.

Forrás: Alföldi Szivattyú Kft.

A lényege: ha utólag szeretnénk egy ilyen eszközt beszerelni egy olyan helyiségbe, ahol gravitációsan is elfolyna a szennyvíz, de a közös lefolyó keresztmetszete szűk, akkor ez a készülék nem nyomja vissza a vizet a zuhanytálcába és a mosdóba, vagy adott esetben a szomszéd mosogatójába.

A kisnyomású darálós WC készüléket, más néven emulgeátort a világon egyedül csak az ALFÖLDI gyárt. A darálós WC készüléknek több típusa is létezik, legelterjedtebb a csésze mögé helyezhető normál változat. Erre ráköthetünk mosó- és mosogatógépet, mert hőtűrő, valamint könnyen hozzáférhető, egyszerűen szerelhető, de nyilván az ára miatt a legnépszerűbb.

Forrás: Alföldi Szivattyú Kft.

A másik változat a kerámiával egybeépített gép. Ez nemcsak indokolatlanul drága, de erősen kompromisszum megoldás is. A WC mellett más fogyasztót nem lehet rákötni, teljesítményben és üzembiztonságban is elmarad a normál kiviteltől. Vásárlásnál érdemes nagy múltú, megbízható gyártó termékét választani. Ezeknek a készülékeknek az élettartama általában 10-12 év, de ha vigyáznak rá, akkor még több is lehet.

Így működik a darálós WC:

Érdemes minőséget választani

A feltűnően olcsó, ismeretlen eredetű és silány minőségű készülékek hamar tönkremennek. Bizonytalan a szervizháttér, ha egyáltalán van Magyarországon. Sok bosszúságot okozhat például egy hétvégi leállás. Ez tipikusan az a termék, ahol megéri a minőséget választani.