Megdöbbentő kijelentést tett Lagzi Lajcsi a büntetéséről

Galambos Lagzi Lajcsi Lajos tárgyalás
60 évesen újra apa szeretne lenni Galambos Lajos.
Vágólapra másolva!
Ahogy arról korábban beszámoltunk, Lagzi Lajcsit áramlopás miatt elítélték, ítéletét pedig tovább súlyosbították, 2 év 10 hónap helyett, 3 év 6 hónap börtönbüntetést kapott. Feleségét felmentették a vádak alól. 
Vágólapra másolva!

Lagzi Lajcsi el sem ment az ítéletet kihirdető tárgyalására, az ügyvéde írta meg neki sms-ben, hogy döntött a bíróság. A trombitaművész nagyon le volt sújtva. Lagzi Lajcsi szerint vele akarnak példát statuálni - mondta a Blikknek.

Mindenesetre érdekes volt, hogy a bírónő a szóbeli indoklásban kimondta: példát akar statuálni velem. Nyilván ebben az energiaválságos időszakban, amikor a fél ország arra készül, hogy – úgymond – miként tud áramot, gázt és vizet lopni" - mondta Lagzi Lajcsi.

Majd így folytatta gondolatait:

Nem készülők arra, hogy börtönbe vonuljak, amint megkapjuk az írásbeli indoklást, rendkívüli beadványokkal élünk. Ma van a kislányom születésnapja, ezt a szép napot még ez az ítélet sem tudja elrontani."

Galambos Lajos tárgyaláson Fotó: Csudai Sándor - Origo

Lagzi Lajcsi ügyvéde a következőket mondta:

"Először meg kell várnunk az írásba foglalt ítéletet, majd az elkövetkező időszakban Galambos úr egy behívót fog kapni. Azt egyelőre nem tudjuk, mikor vonul be, ahogyan azt sem, hol tölti majd le a büntetését. Lajos 125 napot már előzetes letartóztatásban letöltött, illetve jó magaviselet mellett élhet a harmadolás jogával is, ami azt jelenti, hogy a büntetésének csak a kétharmadát kell letöltenie. Illetve mivel nem erőszakos cselekmény miatt állt bíróság elé, úgy gondolom, élhet a reintegrációs őrizet iránti kérelemmel is. Ez azt jelenti, hogy minimum 14 hónapot kell Lajosnak a börtönben töltenie."