Hatalmas sikerrel indította az évet a Tények, a Tények Plusz és a Mokka

Szalai Vivien portré
Vágólapra másolva!
A főműsoridő továbbra is kiemelt hírműsora az esti Tények a TV2-n, mely jól indította az évet, és a januári átlagot tekintve a teljes lakosságon belül idősávja legnézettebb műsora lett, átlagosan 774 ezres nézettséggel.
Vágólapra másolva!

Mindezek mellett a műsor a 2021. januári eredményéhez képest idén januárban mind a három kiemelt korcsoportban növelni tudta nézői részesedését: a 18-59 évesek körében 15,4%-ot ért el, ami +1,1 százalékpont, a 18-49 évesek körében 14,4%, ami +1,1 százalékpont, és a teljes lakosság körében pedig 19,9%-ot, ami +0,3 százalékpont nézői részesedés emelkedést jelentett.

2022 januárjában a Mokka és a Mokkacino is idősávja legnézettebb műsora mindhárom kiemelt korcsoportban (A18-59, A18-49, A4+). A Mokkát átlagosan a 18-59 éves nézők 16,2%-a választotta, 9,1 százalékponttal többen, a Mokkacinót pedig 11,9%, azaz 8,2 százalékponttal többen, mint a fő konkurens, az RTL Klub azonos idősávját (idősáv átlag azonos sorrendben: 7,1%; 3,7%).

Fotó: Hirling Bálint - Origo

A TV2 hírműsorainak sikereiről és esetleges újításokról kérdeztük Szalai Vivient, a csatorna hírigazgatóját.

Az utóbbit a rivális reggeli műsor meg sem tudja közelíteni. Úgyhogy óriási változásokat nem tervezek, megyünk tovább a sikeres, kijelölt úton. Minden egyes nap azért dolgozunk, hogy technikailag és szakmailag egyre színvonalasabb produkcióink legyenek. Lesznek nyilván technikai újítások, de ez hadd legyen a nézők számára valódi meglepetés" - mondta.