Sok a gond Damu Roland temetése körül, feljelentést tett a színész apja

Meghalt Damu Roland, magyar színész, szinkronszínész, 2021
Budapest, 2005. január 10. Damu Roland, aki Várnagy Előd étteremtulajdonos szerepét alakítja mosolyog a TV2 kereskedelmi televízió Jóban–rosszban című szappanoperájának egyik jelenetében. A február 23-án induló kórházsorozat egy képzeletbeli klinika mindennapjait mutatja be. MTI Fotó: Földi Imre
Vágólapra másolva!
Fogadott anyukáját hiába kérte végakaratában Damu Roland, úgy tűnik, mégsem ő temeti majd el a színészt. Még az is kérdéses, hogy a 72 éves asszony egyáltalán utolsó útjára kísérheti-e majd a Jóban Rosszban egykori sztárját. A temetés szervezéséből ugyanis rendőrségi ügy lett. 
Vágólapra másolva!

Hat héttel ezelőtt hunyt el Damu Roland, de a temetésére még mindig nem került sor. A színész azt szerette volna, ha nagynénje – akire édesanyjaként tekintett – temeti el. A Borshoz eljutott információk szerint Éva néni most pont azért szorul magyarázkodásra, mert „csak" teljesíteni akarta egy haldokló végakaratát. A lapnak az idős asszony nem kívánt nyilatkozni, de Damu unokaöccse, Tóth István elmondta, még mindig nem tértek magukhoz, amióta a rendőrség tájékoztatta az idős asszonyt, hogy feljelentés érkezett ellene.

Damuval indult 2005-ben a Jóban Rosszban Forrás: MTI/Földi Imre

"Váratlanul érte a mamámat, amikor megcsörrent a telefonja, és a vonal túlvégén egy rendőrnő szólalt meg, és közölte a tényeket. Tájékoztatta, hogy feljelentés érkezett ellene Damu Roland édesapjától, és azzal vádolják, hogy nem volt joga a temetés ügyeit maga intézni. A mamám nagyon kikészült, amikor elmondta, hogy mi történt, percekig nem tudott beszélni, annyira sírt" – mesélte a lapnak a fiatal férfi.