Meg akarták ölni Konta Barbarát

Konta Barbara
Vágólapra másolva!
A fiú korábban felgyújtott egy autót és pisztolyt is szerzett.
Vágólapra másolva!

2002 februárjában a XV. kerületi Rendőrkapitányságon megjelent egy 40-50 körüli házaspár, akik a saját fiuk ellen tettek bejelentést. Mint elmesélték, a gyerek hiába üldözte a szerelmével a fiata Konta Barbarát, s nem tudta elfogadni, hogy a leveleire nem kap választ. "A szülők elmondása szerint a csalódott fiú arra jutott, hogy ha a színésznő nem lehet az övé, akkor másé se legyen és ezt papírra is vetette. Ezt a fenyegető üzenetet találták meg a szülők, ettől ijedtek meg. Féltek, hogy valóra is válthatja azt az ígéretét, és rátámad Barbarára" – magyarázta egy nyomozó.

Konta Barbara sok évvel ezelőtt tv2

A szülők elmesélték, hogy a fiú korábban felgyújtotta egy haragosa autóját, majd a nyomozás során kiderült, a színésznőt is zaklatta: ő volt az, aki 2001 júniusában a színésznő autójának jobb oldalát fekete festékkel lefújta, majd néhány héttel később az autó kerekét is kiszúrta. A házkutatás során a fiú szobájában a furcsa levelezés mellett több kést és egy 9 mm-es flóbert pisztolyt is találtak 20 tölténnyel, amelyet a srác egyik barátja vett 11500 forintért egy Rákóczi úti üzletben - írta a Blikk.

A fiút bevitték, vallomást tett, de kiderült, nem beszámítható. Ugyan elrendelték előzetes letartóztatását, az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben is megvizsgálták. Állítólag tudathasadásos elmebetegség tüneteit állapították meg nála, így kezelésre kötelezték.

Konta Barbaráról a cikk alatt olvashat többet.