Tévés díjat nyert a Sztárban sztár leszek! és az Exatlon

Gelencsér Tímea és Fischer Gábor, a TV2 programigazgatója
Vágólapra másolva!
A legjobb női műsorvezető Ördög Nóra, a legjobb férfi műsorvezető Till Attila lett, de a Séfek séfe is kategóriagyőztes.
Vágólapra másolva!

A Televíziós Újságírók Díja a szakmédia által 2014-ben alapított elismerés, melynek célja, hogy klasszikus kritikai szempontok alapján emelje ki a legprofesszionálisabb magyar, szórakoztató műfajú tévés teljesítményeket.

Gelencsér Tímea és Fischer Gábor, a TV2 programigazgatója Forrás: Origo

2022-ben változtak a Televíziós Újságírók Díja egyes kategóriái: mivel tavaly a korábbi évekhez képest kevesebb magyar sorozat készült, a mellékszereplőket a színésznő és színész kategórián belül díjazták. Emellett egy év szünet után újra külön kategóriába kerültek a gasztrorealityk és idén először a sportrealityk legjobbját is elismerték.

Idén így összesen tizenhárom kategóriában hirdettek győztest: díjat adtak át nagyszabású showműsor, vetélkedő, reality, gasztroreality, sportreality, talkshow, heti sorozat, napi sorozat, zsűritag, női műsorvezető, férfi műsorvezető, színésznő, valamint színész kategóriában. A díj szabályzata alapján kategóriánként az a három televíziós produkció és személy került az esélyesek közé, akikre az elismerést odaítélő médiumok a legtöbb szavazatot adták.

Forrás: Origo

A nagyszabású showműsorok közt március 23-án este nyert a Sztárban sztár leszek!, a gasztroreality kategóriában a Séfek séfe, a sportreality-k közt az Exatlon Hungary harmadik évadja lett a befutó. A legjobb női műsorvezető Ördög Nóra, a legjobb férfi műsorvezető Till Attila lett. Díjat kapott még a Géniusz, a Cápák között, a DTK: Elviszlek magammal. Szintén díjazták ezen az estén Puskás Petit, az Apatigrist, a Keresztanyut, Molnár Piroskát, Csuja Imrét.