A Rolling Stone frissen ásott elő pár felvételt egy négy évvel ezelőtti bolti lövöldözésről, amelyben DaBaby megölt egy embert.

A Rolling Stone magazin exkluzív cikket szentelt DaBaby 2018-as ügyének, egy eddig nem látott biztonsági felvételt is szerzett az észak-karolinai Huntersville-ben történt lövöldözésről, amelynek a végén meghalt a 19 éves Jaylin Craig.

DaBaby a színpadonForrás: AFP/2021 Getty Images/Rich Fury

DaBaby, vagyis Jonathan Kirk akkor önvédelemre hivatkozott – amit a bíróság is elfogadott –, a videó és a cikk azonban azt sugallja, hogy valójában ő volt a támadó:

A videón annyi tényleg látszik, hogy DaBaby volt az, aki nekitámadt egy férfinak, az azonban nem a későbbi áldozat, hanem annak egy barátja volt. Craig csak ott volt velük, és mintha megpróbálta volna szétválasztani őket – de ha közben ő rántott először fegyvert, akkor DaBaby valóban jogos önvédelemből lőtte le.

DaBaby az eset idején egyébként még nem volt ismert, az első stúdióalbuma ugyanis csak a következő évben, 2019-ben jelent meg, a slágerlistán a hetedik helyig kúszott – miközben a második lemeze már az első helyen debütált.