Terapeuta segítségére lesz szüksége Berki Krisztián lányának

Berki Krisztián halála: Sosem tudhatod, mi bújik meg a határozottság maszkja mögött
Vágólapra másolva!
Berki Krisztián édesanyja maga is mélypontra került, ám sokkal jobban aggódik kilencéves unokájáért. A kislány volt ugyanis az, aki rátalált az apja holttestére május 6-án reggel a lakásuk teraszán.
Vágólapra másolva!

"Nati nagyon okos lány, a szívem szakad meg érte... Soha nem tudja majd feldolgozni azt, ami és ahogyan történt az imádott apukájával. Borzasztó traumát kellett átélnie" – mondta a nagymama, majd hozzátette: " Nagyon sajnálom, hogy ilyen korán és hirtelen kilépett Natikám életéből! Ennek még nem volt itt az ideje!" – mondta Berki édesanyja.

Forrás: Instagram/berkikrisztian

Hódi Pamela minden percét Natival tölti, amit jól is tesz a szakember szerint, aki a Ripostnak elmondta mi zajlik egy gyerek lelkében ilyen tragédia esetén.

"A trauma feldolgozása nehezebb mit a gyászé. Ilyenkor hirtelen éri hatalmas stressz az embert, aminek hosszú távú hatásai lehetnek, ha nem tudja feldolgozni. Ilyenek lehetnek a visszajáró képek, amelyek bevillannak, akár évekkel később, teljesen váratlanul.

- mondta Révész Renáta Liliána gyásztanácsadó, családterápiás szakember, gyermekdráma vezető, aki azt is megerősítette, hogy 8-9 éves korban már felfogja a gyermek, hogy a halál végleges dolog és a kötődés miatt a veszteséget is érzékelik.