Gábor Zsazsa kedvenc íróasztalát és más felbecsülhetetlen relikviákat hozatott Magyarországra Frédéric von Anhalt herceg azért, hogy a színésznőről elnevezett múzeumban megmaradjanak.

Nagy ünnepség keretein belül nyílt meg csütörtökön a Zsazsa Gabor Múzeum. A tárlatnak helyet adó ORIGO Filmstúdióban megjelent a 2016-ban elhunyt magyar származású díva özvegye, Frédéric von Anhalt herceg is, aki személyesen adományozott néhány felbecsülhetetlen értékű relikviát a múzeumnak – ezzel egy csipetnyi Hollywoodot csempészve Magyarországra.

Forrás: Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP

A herceg Zsazsa egykori vörös szőnyeges ruháit, a róla megjelent újságcikkeket, értékes könyveket, bútorokat és magánlevelezéseket bocsátott a magyar állam rendelkezésére.

Sőt, a Borsnak elárulta, hogy legféltettebb kincsét is a múzeumnak ajándékozta, ami nem más, mint Gábor Zsazsa egykori íróasztala. A tömörfából készült súlyos bútordarab azért is fontos számára, mert Zsazsa halála után sokszor az íróasztalnál üldögélve vigasztalódott.

A feleségem évtizedeken keresztül használta ezt az íróasztalt, itt bonyolította a levelezéseit, a telefonhívásokat, és mi ketten is sokszor ültünk körülötte és beszélgettünk. Halála óta, az elmúlt hat évben én használtam, mert így közelebb érezhettem magamhoz őt. De tudom, én sem élek örökké... Éppen ezért az egyik legfontosabb az volt számomra, hogy az íróasztal biztos kezekbe kerüljön. Ebben a múzeumban biztonságban lesz örökre, ebben bízom – mondta Frédéric von Anhalt.