Újabb drámai hír: egész napos felügyelet alatt Bodrogi Gyula

Színház- és Filmművészeti Egyetem '56-os ünnepi megemlékezés, Uránia Filmszínház, Bodrogi Gyula
Vágólapra másolva!
A nap 24 órájában vigyáznak Bodrogi Gyulára, akinek az állapota ugyan javult azóta, hogy május közepén kórházba került, de továbbra is fájdalmai vannak. A művész a Borsnak elmondta, otthon pihen, és már szeretne vadászni, színpadra állni, vezetni, de tudja, hogy nem szabad semmit sem erőltetni.
Vágólapra másolva!

Ahogy azt az Origo is megírta, Bodrogi Gyula május közepén került kórházba. A gyors orvosi ellátásnak köszönhetően két nap után kikerült az intenzív osztályról, három nap után pedig hazaengedték. Egy héttel később mentővel szállították vissza, ahol megszabadították a szervezetét a rengeteg felesleges víztől, majd öt nap után újra hazamehetett.

A Bors munkatársát a Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas legenda otthonában fogadta, és boldogan újságolta, hogy óráról órára jobban van.

Semmit sem szabad erőltetni

Köszönöm, gyógyulok. A kezelések mellett nincs más dolgom, mint pihenni és regenerálódni. Szót kell fogadnom Merkely doktornak, és szépen lassan a természet majd rendbe hoz mindent.

Alig várom, hogy beinduljon a színház, hogy vadászhassak és újra vezethessek.

A család mindenben a segítségünkre van, de szeretném, ha már nem szorulnánk rájuk - mondta a színész.

Olvasok, tévézek, próbálok egyre többet menni, kicsit tréningezek, és jár hozzám egy masszőr, ami különösen jót tesz nekem. Angéla mindent elkövet a gyógyulásom érdekében, lesi a kívánságaimat. Semmit sem szabad erőltetni, hiszen azt kell tudni, hogy 1934-ben születtem. Ha valaki elkezd számolni, akkor tudja, hogy elmúltam ötven éves is. És ha a Jóisten segít, ameddig csak lehet, addig csinálom a dolgom – mondta a humorát megőrizve.

Otthon gyógyul Bodrogi Gyula színművész Fotó: Koncz Márton - Origo

Egy CT-vizsgálatra várok még

A színművész folyamatos ellenőrzés alatt van, és mint mondja, a szerencsétlenségben a szerencse, hogy jelenleg szünet van a színházban, a forgatásokat is befejezték, és a szokásos nyári szabadságát tölti.

Ha egy helyben ülök, teljesen egészségesek érzem magam. Egyet dolgot leszámítva, hogy bottal járok.

Egy CT-vizsgálatra várok még, hogy megállapítsák, mitől lehetnek fájdalmaim, és azt orvosolni tudják.

Ha a bal lábamra lépek, a csípőm környéke sajog. Nem tudjuk, mi okozhatja, lehet, hogy a tavaly nyár végén történt baleset következménye, de az sem kizárt, hogy a születési génjeimben volt bele kódolva – fűzte hozzá.

Bodrogi Gyula párja, Angéla a nap 24 órájában el sem mozdul a színész mellől.

Nagyon megviselték az elmúlt napok, könnyeit sem tudta visszatartani, amikor elmesélte, bár erősnek tartja magát, de lelkileg megtört a történtek miatt.