Otthonában rabolták ki az Omega sztárját erőszakos bűnözők

Molnár György; Kóbor János; Debreczeni Ferenc; Mihály Tamás; Benkő László csoportkép díj ÉPÜLET FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS FOTÓTÉMA kitüntetés Kossuth-díjas Omega együttes parlamenti folyosó zenekar
Budapest, 2013. március 15. Molnár György, Kóbor János, Debreczeni Ferenc, Mihály Tamás és Benkő László (b-j) Liszt Ferenc-díjas előadóművészek, az Omega együttes tagjai, miután átvették a megosztott Kossuth-díjat Áder János köztársasági elnöktől a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek ünnepélyes átadásán, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából a Parlament kupolacsarnokában 2013. március 15-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Debreczeni Ferencet falhoz szorították, fenyegették "primitív vademberek", ahogy ő mondta. 
Vágólapra másolva!

Nyomasztó élményéről mesélt az Omega dobosa: "Azt gondolom, biztonságos környéken élek. A II. kerület frekventált részén. Gondolhatná bárki, hogy ez itt maga a nyugalom szigete, de ez most nem igaz. Merthogy körülöttem, ezen a környéken több építkezés is zajlik – mondta lapunknak a 74 esztendős muzsikuslegenda. Tulajdonképpen ezért sem lepődtem meg, amikor néhány napja becsöngetett hozzám öt jókötésű, melósruhás, védősisakos férfi. Nem értettem mit akarnak, de ők mondták a magukét, hogy „főnök, mi majd segítünk, mi majd kijavítjuk a hibákat, mi majd mindent megoldunk". Néztem rájuk döbbenten, hogy nálam minden oké, itt nincs mit javítani.

mint valami felmentő sereg, feltartóztathatatlanul. S hopp, már a tetőn is voltak és kiabáltak le, hogy lám, lyukas az ereszcsatorna, ezt cserélni kell! Mint később kiderült, ők lyukasztották ki valamilyen szerszámmal. Mondták, hogy „főnök, jövünk vissza, megoldjuk!" Adtam nekik egy húszast, s szóltam, hogy nem kell visszajönniük" - kezdte a történetet.

Az Omega együttes tagjai 2013-ban Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"De két nap múlva újra ott álltak a ház hátsó részénél, s már hosszú létrát is hoztak magukkal, s mire felocsúdtam, már a háztetőn voltak. Levágták a lyukas ereszcsatorna-darabot, mintegy bizonyítékként, és a magukkal hozott bádoggal pótolták. Kétségbeesve szaladtam be a házba a telefonomért. Egyedül voltam otthon. Nem találtam a készüléket, de az öt fickó addigra már ott volt, bent a házban, s azt mondták nekem: fizessek négyszáznegyvenezer forintot, mert ez jár nekik. Döbbenten néztem rájuk: hülyének néztek?

ha nem fizetek. Halálfélelmem volt. Alkudozni kezdtünk, végül megelégedtek nyolcvanezer forinttal. Egészen hihetetlen mindaz, ami történt. A saját otthonomban, kiszolgáltatva primitív vadembereknek. Természetesen rendőrségi feljelentést tettem" - mesélte a Blikknek.