Kiderült, mitől fogynak valójában a hazug sztárok

fogyás fogyókúra diéta sovány vékony Meglepő adatok a testről! Egy átlagos nőnek 31-szer változik a ruhamérete ez zsír
A legjobb formánkat szerelmi bánatot, szakítást követően hozzuk
Vágólapra másolva!
Nemrég indultak el a találgatások arról, hogy vajon mitől fogyott le olyan drasztikusan több hazai sztár is az utóbbi időkben. A sajtóban többen is tudni vélik, hogy hiába reklámozzák sokan a diétás étrendet és mutogatják magukat az edőzeteremben minden nap, ezek mind hatalmas hazugságok. A hazai sztárok egymás között nyíltan vállalják, hogy cukorbetegeknek és túlsúlyosaknak szánt injekciók segítségével fogynak le, ami nemcsak nagyon veszélyes, hanem illegális is.
Vágólapra másolva!

Nemrég a Bors rántotta le a leplet a hazai celebvilág sötét titkáról, akik álszent módon azt bizonygatják közösségi oldalaikon, hogy az egészséges életmódtól, a sok sporttól fogytak le vagy tartják magukat jó formában. Többen is tudni vélik, hogy akik látványos súlyvesztésen estek át az elmúlt években, mind az illegálisan felírt injekciótól fogytak le.

A látszat néha csal. Attól, hogy valaki sovány, nem biztos, hogy fitt és egészséges Forrás: Shutterstock

Az eddigi információk szerint két injekció népszerű a sztárok körében és egyik sem olcsó mulatság. A Saxenda nevű szert nagyjából hatvanezer forintért, az Ozempicet pedig majdnem negyvenezer forintért lehet beszerezni - írja a Metropol. Mindkét készítmény kifezetten túlsúlyos embereknek írja fel belgyógyász vagy az endokrinológus azoknak a betegeknek, akiknek a testtömegindexe jelentősen vagy kórosan eltér az egészségestől.

Az ügyben megszólalt egy szakértő is, aki elmondta, hogy nemcsak veszélyes ezeket a szereket indokolatlanul beadni, hanem súlyos bűncselekménynek számít. Tóth Tamás obezitológus kifejtette, hogy igen komoly büntetésre számíthat az az orvos, aki a cukorbetegeknek szánt készítményt felírja úgy, hogy orvosilag az nem indokolt.

Azt tisztázzuk, hogy itt két készítményről van szó, amiből az egyiket legálisan lehet használni fogyókúrára, nem ez az, amit a cukorbetegnek is felírnak természetesen, de hasonló. Ez többek között az étvágyat is elveszi, az inzulinra érzékenyebbé válik a máj, azaz alkalmas a fogyásra. Bárki be tudja adni magának, nem kell hozzá nagy tudomány" - idézi a Bors az orvos szavait, aki arra utalt, hogy az indokolatlan nagy kereslet miatt azok sem tudják beszerezni a szert, akiknek valóban szükségük lenne arra.

Sokan szenvednek táplálkozási zavaroktól, viszont az indokolatlan gyógyszerhasználat sem jelent megoldást Forrás: Getty Images/iStockphoto/KatarzynaBialasiewicz/Katarzynabialasiewicz

- mondta Tóth Tamás, aki úgy gondolja, hogy ez csak egy félmegoldás, hiszen ha nem váltanak életmódot és felhagynak az injekcióval, ugyanúgy visszatérnek a pluszkilók. Örökre viszont nem használhatják indokolatlanul, hiszen nagy egészségügyi kockázattal jár, mivel nagymértékben károsítja az emésztőrendszeret.

A betegesen fogyni vágyó celebek miatt nem jut hozzá a gyógyszeréhez az, akinek valóban szüksége lenne rá Forrás: Shutterstock