Meghalt Sylvia Syms

The Queen Cinema old queen mother pearl necklace Horizontal WOMAN DRINK
The Queen Year : 2006 UK Director : Stephen Frears Sylvia Syms Photo: Laurie Sparham. It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented. (Photo by Pathé Productions / Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP)
Vágólapra másolva!
Meghalt Sylvia Syms brit színésznő, akit közel 130 filmben és sorozatban láthattunk a pályája során.
Vágólapra másolva!

89 évesen meghalt Sylvia Syms, aki összesen 127 produkcióban szerepelt 1955-től kezdve.

Első ismertebb filmje az 1958-as Sivatagi támadás volt, de már egy évvel korábban jelölték BAFTA-díjra a Woman in a Dressing Gownért – majd a No Trees in the Streetért és a Kémek keringőjéért szintén nevezték.

Sylvia Syms a No Trees in the Streetben 1959-ben Forrás: Collection ChristopheL via AFP/© Associated British Picture Corporation/Associated British Picture Corpo

Helen Mirren Oscar-díjas filmjében, A királynőben az anyakirálynőt játszotta, de többek között Margaret Thatchert is alakította Az utolsó napokban.

Sylvia Syms A királynőben Forrás: Photo12 via AFP/Archives du 7e Art/Pathé Productions/Pathe Productions

Olyan sorozatokban is feltűnt, mint Az Angyal kalandjai, a Gyilkosság meghirdetve, a Doctor Who, az Agatha Christie: Marple, a Baleseti sebészet, a Doktorok, az Eastenders vagy utoljára a Gentleman Jack. Összes munkáját itt találja összegyűjtve.