Halálos beteg a Jurassic Park sztárja

Jurassic Park
Vágólapra másolva!
Haldoklik a színész, könyvet írt, hogy ne gondoljon a halálra. 
Vágólapra másolva!

Sam Neill színész elárulta, hogy a non-Hodgkin-limfóma egy agresszív formája támadta meg. A Jurassic Park 75 éves sztárjánál 2022 márciusában diagnosztizálták a betegséget, és úgy gondolja, hogy haldoklik.

Mivel képtelen volt dolgozni, írni kezdett, hogy elterelje a figyelmét a betegségről. Memoárjában, a Did I Ever Tell you This? című könyvében a betegségéről és közel 50 éves filmes karrierjéről beszél. "Nem gondoltam, hogy van bennem egy könyvnyi anyag, csak arra gondoltam, hogy írok néhány történetet. És egyre inkább magával ragadott. Egy évvel később nemcsak hogy befejeztem a könyvet, de rekordidő alatt meg is jelent" - nyilatkozta.

Neill először a Jurassic World Dominion tavalyi reklámkörútján vette észre, hogy csomós mirigyek vannak a nyakában. Vannak "sötét napok", valllotta be. Az első kemoterápiás kezelés után elvesztette a haját, és az emlékiratban azt írja, hogy amikor a tükörbe néz, "egy kopasz öregembert lát".

A nyirokrendszer fontos szerepet játszik a fertőzések és a betegségek, köztük a daganatos megbetegedések elleni védelemben. A Non-Hodgkin-limfóma (NHL) sokféle kórképet magába foglaló betegségcsoport, mely a nyirokszövet speciális fehérvérsejtjeinek, az ún. B- vagy T-limfocitáinak rosszindulatú daganatos megbetegedése.